Dijital Dünya ve Çocuk Güvenliği Projesi Sonuç Raporu Yayınlandı

10.03.2024

Avrupa Birliği tarafından desteklenen ve Uluslararası Çocuk Merkezi (ICC) tarafından yürütülen Mikro-Fon Hibe Programı kapsamında gerçekleştirdiğimiz “Dijital Dünya ve Çocuk Güvenliği” projemizin sonuç raporunu yayınladık.

Bizler için de ilk olan bu çalışma konusu kapsamında Diyarbakır ili Sur ilçesinde çalışmalarını sürdüren Çocuk Çalışmaları Derneğinin destekleri ile çocuklar ve çocuk hakları alanında çalışan uzmanlar ile bir araya gelerek gerçekleştirdiğimiz atölyelerde Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin 25. Genel Yorum’u uyarınca dijital dünyayı ve çocuk haklarını konuştuk. Dijital dünyada çocuk güvenliği çalışmasında çocuklarla yapmış olduğumuz atölyelerde çocukların dijital dünya hakkındaki farkındalıklarını artırmayı, bu ortamlardaki hakları konusunda bilgilendirilmelerini sağlamayı, bu araçları ne şekilde kullanmaları gerektiği ve yine bu araçları kullanırken maruz bırakıldıkları ihlallere karşı neler yapmaları gerektiğini konuştuk.

Atölyelerimiz sonucunda uzmanların ve katılımcı çocukların geri bildirimleri ile oluşturulan bu raporun çocukların ve çocuk hakları alanında çalışan uzmanların dijital dünyaya bakış açısına dair farkındalığı artırmasını umut ediyoruz. Diyarbakır Barosu Çocuk Hakları Merkezi olarak Çocuk Çalışmaları Derneği ve Bazalt Gençlik Derneğinin katılımı ile gerçekleştirdiğimiz çalışmaya katkılarından dolayı atölye kolaylaştırıcılarına ve çocuklara teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Rapora Ulaşmak İçin Tıklayın