Doğu ve Güneydoğu Anadolu Baroları BASIN BİLDİRİSİ

DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BAROLARI

BASIN BİLDİRİSİ.

30.04.2013/Diyarbakır.

28 Nisan 2013 tarihinde Diyarbakır’da  “Yeni Anayasa Yapım Süreci” ile “Türkiye Barolar Birliği (TBB) Seçim Sürecinin Değerlendirilmesi” gündemiyle yapılan toplantıda aşağıdaki açıklamanın kamuoyuna sunulmasına gerek duyulmuştur.

1-Doğu ve Güneydoğu Anadolu barolarından toplam on yedi (17) Baro Başkanı ve bu baroların TBB Delegeleri (Adıyaman Barosu, Ağrı Barosu,  Batman Barosu,  Bingöl Barosu, Bitlis Barosu,   Diyarbakır Barosu, Hakkâri Barosu,  Kars Barosu, Mardin Barosu, Muş Barosu, Siirt Barosu,  Şanlıurfa Barosu,   Şırnak Barosu, Tunceli Barosu, Van Barosu, Malatya Barosu ve Elazığ Barosu) toplantıya katılmış,  Bu Barolardan on dördünün (14) (Adıyaman Barosu, Ağrı Barosu,  Batman Barosu,  Bingöl Barosu, Bitlis Barosu,  Diyarbakır Barosu, Hakkâri Barosu,  Kars Barosu, Mardin Barosu, Muş Barosu, Siirt Barosu,  Şanlıurfa Barosu,   Şırnak Barosu ve Van Barosu) imzasıyla “Yeni Anayasanın Yapım Sürecine ve Anayasanın Bazı Hükümlerine İlişkin Öneriler” başlıklı bir basın açıklaması metni kamuoyuna sunulmuştur.  Açıklamanın bir örneği adı geçen baroların elektronik sayfalarında mevcuttur.

2- Toplantıda; 25-26 Mayıs 2013 tarihinde Ankara’da yapılacak TBB Genel Kurulunda Yönetim Kuruluna aday adayı olarak iki (2) delegenin, Disiplin Kuruluna ve Denetleme Kurullarına ise birer (1) delegenin ismi belirlenmiştir.

3-Toplantıda;  bölge delegasyonu tarafından yeni dönemde seçilecek TBB Yönetimi ve TBB Başkan adaylarına ilişkin değerlendirmeler yapılmış, beklentiler dile getirilmiş, ancak TBB Başkan adaylarıyla ilgili ise bu aşamada nihai bir değerlendirme ve bir kararlaştırma yapılmamıştır.

Kamuoyuna saygıyla sunulur.

Av. Tahir ELÇİ