Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
Yeni seçilen Baro Başkanımız ve Yönetim Kurulumuzla birlikte Merhum Baro Başkanımız Av. Tahir ELÇİ'nin Kabri ziyaret edildi...

19.10.2018

Diyarbakır Barosu 46. Olağan Genel Kurulda Seçilen Baro Başkanımız Av. Cihan AYDIN ile Yönetim Kurulu üyelerimiz ve Baromuzdan bir çok Meslektaşımızın katılımıyla Merhum Baro Başkanımız Av. Tahir ELÇİ, Av. Emrullah Engin AKYÜREKLİ, Av. Önder ÜNGÜR, Av. Bayram İNCEKARA mezarları başında anıldı.

Baro Başkanımız Av. Cihan AYDIN konuşmasında; Baro Yönetim Kurulu olarak ve Meslektaşlarımızla birlikte ona şükranlarımızı ve teşekkürlerimizi sunmaya geldiklerini Merhum Baro Başkanımızın öldürülmesinin üzerinde 3 yıl geçti.  Maalesef henüz faillerin bulunmasına dair bir gelişme olmadığını üzülerek belirtiyorum.

Ömrünü hayatını cezasızlıkla mücadeleye geçirmiş, meslek yaşamını bu uğurda geçirmiş, önemli ağır İnsan Hakları İhlalleri davalarıyla mücadeleleriyle geçirmiş, bu konuda Uluslar ve Uluslararası mahkemelerde bu tür davaların, bu tür soruşturmaların takibini yapmış Sevgili Başkanımızın bu şekilde bir cinayete kurban gitmiş olması bizler açısında hukuk örgütü olarak bizler tarafından acı verici bir durum dolaysıyla bir kez daha yinelemek isteriz ki biz bu soruşturmanın takipçisi olacağız.  Her koşulda her şarta bütün zorluklara rağmen bu cinayetin aydınlatılması için elimizden geleni yapacağız. Bu cinayet, onlarca kameranın önünde gerçekleşti, bu cinayet ancak soruşturma makamlarının bu konuda gerekli hassasiyeti gösterdiğine inanmıyoruz.

Bu konudaki gerekçeler, gösterilen mazeretler bizim açımızdan tatmin edici mazeretler değil. Bunu hiçbir koşulda kabul etmeyeceğiz. Sayın Başkana yönelik suikastin açıklığa kavuşturulması için hem ulusal ve uluslararası mekanizmalara başvuruyu ve takibi yapacağımızı bir kez daha yinelemiş olayım. Biz yeni seçilen Baro ve Yönetim Kurulu olarak Başkanımızın bize bıraktığı mirası takip etmeye, en güçlü şekilde yaşatmaya devam edeceğiz. Bu konuda hiçbir meslektaşımızın hiçbir yurttaşımızın kuşkusu olmasın Tahir Abi bizim için sadece bir avukat değil, aynı zamanda bir yol göstericiydi. O yolu izlemeye devam edeceğiz.

Katılımlarınız için siz değerli basın mensuplarına ve meslektaşlarıma teşekkür ederim.