Yaşam Hakkına Yönelik Saldırıları Kınıyoruz

02.07.2017

Yaşam Hakkına Yönelik Saldırıları Kınıyoruz

AK Parti Diyarbakır Lice İlçe Başkan Yardımcısı Orhan Mercan ile AK Parti Van Özalp İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Ahi uğradıkları silahlı saldırılar sonucu yaşamlarını yitirmişlerdir.

Yaşam hakkına yönelik gerçekleştirilen ve sivil siyasetçilere yapılan saldırıları kabul edilemez buluyor ve kınıyoruz. Bu ve benzeri şiddet olaylarının var olan sorunlara bir çözüm getirmediği aksine sorunların derinleşmesine neden olduğu açıktır. Kürt meselesinin demokratik ve barışçıl çözümü yolundaki en büyük engelin meselenin şiddet sarmalına itilmesi olduğu unutulmamalıdır.

Diyarbakır Barosu olarak, kimden gelirse gelsin yaşam hakkına kast eden ve demokratik kazanımlara yönelik bu saldırıları kınadığımızı bildiriyoruz. Yaşam hakkına yönelik bu saldırıların sona erdirilmesine yönelik çağrılarımızı yineliyoruz. Yaşanan saldırılar sonucu vefat eden merhumlara Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyoruz.

Diyarbakır Barosu Başkanlığı