Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
X-RAY uygulamasına son verildi.....

12.12.2013



Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 08.02.2010 tarihinde Diyarbakır adliyesine girecek olan Hakim,Savcı ve Avukatların kapı girişinde X-Ray cihazına çantalarının bırakılması uygulamaya geçirilmişti.

Bu uygulama Hakim ve Savcıların itirazı neticesinde Hakim ve Savcılar açısından kaldırılmıştır. Ancak X-Ray uygulaması 08.02.2010 tarihinde bu yana yalnızca Diyarbakır Barosuna bağlı Avukatlara ve diğer barolardan gelen Avukatlara uygulanmıştır.

Bu uygulama 1136 sayılı Avukatlık kanunun 58.nci hükümlerine aykırı olması nedeniyle Diyarbakır Cumhuriyet Baş Savcılığına, Adalet Bakanlığına ve Hakim Savcılar Yüksek Kuruluna uygulamanın kaldırılması talep edilmiş, tüm yazılı müracaatlara rağmen X-Ray uygulaması kanun maddesine aykırı olarak uygulana gelinmiştir.


Diyarbakır Barosu Avukat Hakları Merkezi 1136 sayılı avukatlık kanunun 58.nci maddesinin hükümlerinin uygulanması için yasal ve idari çalışmalarını yapmış. yapılan yasal ve idari çalışamalar neticesinde X-Ray uygulamasının kaldırılması için Diyarbakır Barosu yönetim kurulunca karar verilmiştir. Yönetim kurulunca alınan karar neticesinde 12.12.2013 tarihinde Diyarbakır Barosuna bağlı faaliyet gösteren Avukatlar Diyarbakır Adliyesindeki Avukatlara ayrılan kapıdaki X-Ray'dan çantalarını geçirmeyerek uygulama fiilen ortadan kaldırılmıştır.Diyarbakır Barosuna bağlı Avukatların,hukuka aykırı bu uygulamayı ortadan kaldırmak adına geçişlerini bu şekilde yapmaya devam edeceklerini belirtmişlerdir.


 

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına bağlı Adliye içerisindeki kolluk güçleri avukatların geçişlerine yönelik herhangi bir müdahalede bulunmamıştır.Bu geçişler ile ilgili Adliye içerisinde herhangi bir olumsuz durum yaşanmamıştır.Kapıdaki görevli personelin bugün gösterdiği aynı tutum ve davranışlarında bundan sonraki geçişlerle ilgilide devam edeceği beklentisi içerisindedir.

 

 

 

                                                                                            DİYARBAKIR BAROSU BAŞKANLIĞI

                                                                                                 Avukat Hakları Merkezi