12.09.2016

Basına ve Kamuoyuna

Van'da meydana gelen Bombalı Saldırıyı Kınıyoruz!

12.09.2016 Günü, Van ilinde , Kan ve gözyaşının olmaması, sevincin ve mutluluğun hakim olması gereken bir Bayram gününde ve sivil yerleşim alanında meydana gelen Bombalı saldırı sonucu 2'si Polis Memuru 48 vatandaşımız yaralanmıştır.
Yaşanan çatışmalı süreç, vatandaşlarımızın başta yaşam hakkı olmak üzere temel hak ve hürriyetlerini kullanılamaz hale getirmiştir. Devletin, Bu çatışmalı süreci sona erdirmek, demokratik ve barışçıl ortamın tesisini sağlamak Devletin en temel yükümlülüğüdür.

Her zaman olduğu gibi, Diyarbakır Barosu olarak, yaşam hakkına yönelen saldırıları, failin kimliğinden bağımsız olarak ve yüksek sesle kınadığımızı bir kez daha yineliyoruz. Kimden ve nereden gelirse gelsin yaşam hakkına yönelik eylem ve saldırıların derhal sonlandırılarak; başta Kürt sorunu olmak üzere diğer toplumsal sorunların barışçıl yollarla çözümünde ısrarcı olunması gerektiğini vurguluyoruz.

Bu kutsal günde meydana gelen saldırıda yaralananlara acil şifalar dileklerimizi kamuoyuna saygı ile duyururuz.

Diyarbakır Barosu Yönetim Kurulu