Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
 Tutuklanan Meslektaşlarımız Serbest Bırakılsın...

21.09.2017



Aralarında Üyemiz Avukat Behiç AŞÇI'nın da bulunduğu 18 Avukat, 12 Eylül 2017 tarihinde hukuka aykırı ve keyfi bir şekilde gözaltına alınmıştı. Yine haksız ve keyfi bir şekilde 20 Eylül 2017 tarihine kadar gözaltında tutulan Avukatlar, 20 Eylül 2017 tarihinde Hakim önüne çıkarılmıştır. Anayasada ve CMK'da düzenlenen tutuklama koşullarının hiçbirinin gerçekleşmemesine rağmen, İstanbul Sulh Ceza Hakimliği tarafından aralarında Üyemiz Behiç AŞÇI'nın da olduğu 14 Avukat tutuklanmıştır.

Baromuz tarafından haksız gözaltılara son verilmesi ve meslektaşlarımızın serbest bırakılması için 13 Eylül 2017 tarihinde kamuoyuna açıklama yapmıştık. Birçok kesim tarafından savunma hakkına ve Avukatlık mesleğine yönelik haksız ve hukuka aykırı bir tutum olduğu gerekçesiyle tepkiyle karşılanan gözaltı işlemleri akabinde 14 Meslektaşımızın tutuklanması, daha büyük tepkilere neden olmaktadır.

Son dönemlerde savunma hakkı ve avukatlık mesleği üzerinde yoğunlaşan kısıtlama ve işlevsizleştirme uygulamalarına bariz bir örnek oluşturan bu tutuklamaları kabul etmek mümkün değildir. Bu tutuklamaların, hukuken ve vicdanen hiçbir haklı gerekçesi ve meşruiyeti bulunmamaktadır.

Bu konuda daha önce yapmış olduğumuz çağrıları yineleyerek, gerek bireysel ve toplumsal adalet arayışının ve gerekse de adalet düzenin vazgeçilmez unsuru olan Avukatlara ve mesleklerine yönelik, Anayasaya ve yasalara aykırı uygulamalara derhal son verilmesi ve tutuklanan 14 Meslektaşımızın hemen serbest bırakılması gerektiğini, Diyarbakır Barosu olarak açıkça ifade ederiz.

  

                                                                                              Diyarbakır Barosu Başkanlığı