Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Dr. Şebnem Korur Fincancı Hakkında Verilen Tutuklama Kararı Siyasidir. Serbest Bırakılması Çağrısında Bulunuyoruz

27.10.2022

Tutuklama Kararı Siyasidir !

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Dr. Şebnem Korur Fincancı,  kamuoyuna yansıyan değerlendirmeleri nedeniyle “yasa dışı örgüt propagandası” yaptığı gerekçesiyle bugün tutuklanmıştır. 

Bu tutuklama kararıyla, Türkiye yargı pratiğinde bir kez daha adil yargılanma güvencelerini ve hukuki usullerin göz ardı edildiği, aşırı geniş tanımlanmış yasal mevzuat hükümleriyle, keyfi ve hukuki güvenlik hakkı ihlal edilerek yurttaşların yargı tehdidine maruz bırakıldığı, uluslararası insan hakları hukuku gereğince koruma altında olan fiillerin hukuk dışı farklı saiklerle ihlal edildiği görülmektedir. 

Yargı üzerindeki yürütme kontrolü ve siyasi etki üzerinden, Dr. Fincancı’nın hak savunucusu ve hekim olmasından kaynaklı değerlendirmelerinin ifade hürriyeti kapsamında olması ve suç  oluşturmamasına karşın tutuklanmasına yönelik tedbirin bir an önce sonlandırılması çağrısında bulunuruz.