Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
Tüm Kürt Avukatlar adına sorumluluğumuz olsun ya da olmasın Roboski’li ailelerden özür diliyoruz.

29.12.2018

Baro Başkanımız Tahir Elçi için yaptığımız anmanın  156. Haftasında, Roboski Katliamının 7. Yıldönümü nedeniyle  Roboski’de  Roboski’li ailelerle birlikteyiz.

Baro Başkanımız Tahir ELÇİ’nin katledilişinin 156. haftası etkinliği ve Roboski Katliamının 7. Yıldönümü vesilesiyle hem Başkanımızı hem de Roboski’de 7. Yıl önce bugün savaş uçaklarıyla katledilen 17’si çocuk 34 yurttaşımızın ailelerini ziyaret ederek kayıplarımızı mezarları başında andık. Roboskili ailelerle birlikte gerçekleştirdiğimiz kabir ziyaretinde Baro Başkanımız Av. Cihan AYDIN şunları söyledi; 

Değerli arkadaşlar, bugün Diyarbakır Barosu olarak Roboski’deyiz. Roboski katliamının 7. Yıldönümü, aynı zamanda Başkanımız Tahir ELÇİ’nin katledilişinin 156. Haftası. 156 haftadır Diyarbakır Adliyesi önünde Başkanımız için yaptığımız anma etkinliğini bugün Roboski’li ailerle beraber Roboski’de gerçekleştiriyoruz. Kendisi de Cizre’li olan Rahmetli başkanımızın ruhunu getirdik sizlere.

Bundan tam 7 yıl önce savaş uçakları tarafından bombalanan 34 kardeşimiz, arkadaşımız, yurttaşımız vahşi bir şekilde öldürüldü. Bu 34 kişiden 17’si çocuktu. Maalesef bugüne kadar ortada bir fail, bir şüpheli yok. Aynı zamanda ortada bir hukuki ve siyasi sorumluluk da yok. Buraya gelirken size karşı büyük bir mahcubiyetle de geldik. Sizlere, Roboskili ailelere karşı Kürt Avukatlar olarak mahcubuz. Bu yüzden bütün Kürt avukatlar adına Roboskili ailelerden özür dilerim. Sizlerin hak ve hukukunu koruyamadığımız için bir kez daha özür diliyorum. Diyarbakır Barosu olarak sizlere bu konuda destek olmak adına şartlarımızı zorlayacağız. Katliamın ilk yaşandığı günde buradaydık bugün 7. Yıldönümü yine buradayız ve hep de burada olacağız. Fiziksel olarak bazen gelemezsek de ruhumuz ve yüreğimiz hep sizlerle, acınızı paylaşmaya devam edeceğiz.  Biz Kürt avukatların aynı zamanda halkımıza karşı hukukçu sorumluluğumuz var.  Bundan sonraki süreçte bazı şeylerin yol ve yöntemini konuşacağız.  Bu dosyayı tekrar canlandırabilir miyiz, bu konuda sizlerle, diğer sivil toplum örgütleriyle birlikte neler yapabileceğimizi tekrar konuşacağız ve dosyayı tekrar bir şekilde canlandırmaya çalışacağız.

Başkanımız Tahir ELÇİ’nin de Roboski’de katledilen 34 kardeşimizin de katili aramızda dolaşıyor. Ne yazık ki hükümet Roboskili ailelere bir özür dilemeyi bile çok gördü bu yüzden biliyoruz acınız çok sıcak keza bizim de öyle. Hem Roboski’de katledilen canlarımız için hem de Katledilen Başkanımız için acımız sıcak, bizler de acılarımızı paylaşmak için buradayız.  Aramızda Bölge Barolarından meslektaşlarımız burada kendilerinin de başsağlığı dileklerini, saygı ve sevgilerini sizlere iletiyorum. Tekrar başınız sağolsun.