Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
Trafik polisine saldırı kabul edilemez...

31.08.2015

Diyarbakır Barosu Başkanlığı

Basın Bildirisi

                                                                                                                      31.08.2015

 Trafik polisine saldırı kabul edilemez 
 

30 Ağustos 2015 günü saat 13:30 sularında Diyarbakır Merkez/Diclekent bölgesinde yapılan silahlı bir saldırı sonucu iki (2) trafik polisi yaşamını yitirmiştir. Hayatını kaybeden her iki görevliye Allah'tan rahmet, ailelerine ve meslektaşlarına başsağlığı diliyor, acılarını paylaşıyoruz.

Trafik hizmeti gibi toplumun günlük yaşamını kolaylaştırıcı bir kamusal hizmet yürüten trafik polislerine silahlı saldırıyı kabul edilemez buluyor ve bu tür eylemlerin toplumumuzu ve meslektaşlarımızı  vicdanen rahatsız ettiğini ifade etmek istiyoruz.

Diyarbakır Barosu her fırsatta Devlet görevlilerinin şiddet ve silahlı eylemlere karşı yürütecekleri faaliyetlerin hukuk içinde kalması, ölçülü ve insan haklarını ihlal etmeyecek şekilde yürütülmesi gerektiğini ifade ettiği gibi, Devlet dışı silahlı güçlerden de insancıl hukukun asgari ölçülerine uymaları, bu çerçevede güvenlik görevlisi de olsa silahsız veya operasyanel bir faaliyet içerisinde olmayan güvenlik görevlilerine karşı silahlı eylemler yapılmaması çağrısında bulunmaktadır.

Diyarbakır Barosu olarak, KCK yetkililerinin insancıl hukuk kurallarına ve çatışma hukukuna bağlı kalacakları, operasyonel ve saldırı faaliyetleri içinde bulunmayan güvenlik görevlilerinin silahlı eylemlere hedef olmayacağı biçimindeki söz ve taahhüdünü yerine getirilmesi gerektiğini ifade etmek isteriz.

Diyarbakır Barosu dün, Diyarbakır kent merkezinde, toplum içinde ve toplum hizmeti yürüten iki trafik polisine yönelik saldırının bu türden son saldırı olmasını ummaktadır.

Kamuoyuna saygı ile sunulur.

                                                                                                          Av. Tahir ELÇİ/Baro Başkanı

                                                                                                           Diyarbakır Barosu YK adına