Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
TANK ve TOP SESLERİ ALTINDA BARO BAŞKANIMIZIN KATLEDİLİŞİNİN 42. GÜNÜNDE SAYGIYLA ANIYORUZ

08.01.2016



              TANK ve TOP SESLERİ ALTINDA BARO BAŞKANIMIZIN KATLEDİLİŞİNİN 42. GÜNÜNDE
                                                                 SAYGIYLA ANIYORUZ


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               08.01.2016

Baro Başkanımız Tahir ELÇİ'nin aramızdan ayrılışının 42. gününde Adliye Sarayı önünde her hafta yapılması planlanan Anma Etkinliği bugün saat 12:00'da avukat meslektaşlarımızın katılımıyla yapıldı. Anma Etkinliği sırasında Sur ilçesinden duyulan yoğun tank ve top atışı sesleri altında gerçekleştirildi. Etkinlikte bir açıklama yapan Baro Başkan yardımcısı Av. Ahmet Özmen şunları söyledi;

Değerli arkadaşlar; bugün sevgili Baro Başkanımızın katledilişinin 42. günü. Ne yazık ki hala ortada bir fail ve arkasındaki karanlık ellerden bir iz yok. Değerli başkanımızın bir sözü vardı. Kendisi sürekli derdi ki "Diyarbakır polisi isterse her olayı aydınlığa kavuşturur" Biz de diyoruz ki Diyarbakır polisi isterse Tahir ELÇİ'nin katilini de arkasındaki karanlık güçleri de bulabilir. Bugün 42. gün ancak hala bir fail, bir şüpheli yok ortada. Bugün buradan yetkilileri açıkça görevlerini yapmaya, failleri bulmaya davet ediyoruz.

"Bugünkü etkinliğimizi sizin de şahit olduğunuz üzere çok yoğun tank ve top sesleri altında yapıyoruz. Hemen yanı başımızdaki Sur ilçesinde şu anda kara dumanlar yükselmekte. Halep, Felluce ve Rakka'dan gelen sesler geliyor Sur'dan.  Yerleşim birimlerinde, ailelerin, çocuk ve yaşlıların yaşadığı sivil yerleşim yerlerine böyle fütursuzca top atışları yapılması ne hukuken, ne ahlaken ne de vicdanen açıklanacak bir durum değildir.  Tam 42. gündür devam eden sokağa çıkma yasağı iki defa günü birlik olarak ara verildiyse de kesintisiz devam etmektedir. Yenişehir'deki Adliye binasına, Sur'a 600 metre uzaktaki Adliye binasına gelir giderken maalesef kurşunlar altında gelip gidiyoruz. Bundan iki hafta önce Baro Saymanımız Av. Welat ALAN’ın, geçen gün de Genel Sekreterimiz Abdullah ÇAĞER’in bürolarına Sur’dan gelen kurşunlar isabet etmiştir. Bu sokağa çıkma yasağı uygulamasının derhal sona erdirilmesi ve Sur'daki hayatın normale döndürülmesi için buradan yetkililere açıkça çağrıda bulunuyoruz. Ayrıca bugün Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin sokağa çıkma yasaklarına karşı yapılan başvuru kapsamında Türkiye'ye savunma yapması için tanıdığı sürenin son günündeyiz. Beklentimiz, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin bu hukuksuz uygulamaya derhal son vermesidir. "

Açıklamanın ardından 5 dakikalık alkışlı protestonun ardından etkinliğe son verildi.