Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir

02.12.2016

“Tahir ELÇİ ve İnsan Hakları Mücadelesi” Paneli Yapıldı...

Merhum Başkanımız Tahir ELÇİ'yi anma haftası etkinlikleri çerçevesinde “Tahir ELÇİ ve İnsan Hakları Mücadelesi” paneli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB) Konferans Salonu’nda yapıldı. Panele konuşmacı olarak HDP Mardin Milletvekili Prof. Dr. Mithat SANCAR, Prof. Dr. Şebnem Korur FİNCANCI, Prof Dr. Turgut TARHANLI ve Yard. Doç. Dr. Kerem ALTIPARMAK katıldı.

Açılış konuşması yapan Baro Başkanı Ahmet ÖZMEN, ELÇİ’nin tüm hayatı boyunca insan hakları ihlallerine karşı mücadele içerisinde olduğunu ve bir çok insan hakları ihlali dosyalarında karar çıkmasını sağladığını belirtti. Panelde konuşan Prof. Dr. Turgut TARHANLI, “ELÇİ’nin çabasını yüzü görünmeyenlerin yüzünün gördürülme çabası olarak tanımlanabilir” dedi. Elçi’nin derin devlet tarafından katledildiğine inandığını belirten Prof. Dr. Mithat SANCAR da “Bence bu ölümle ‘barışı yok ettik, herkes savaştaki yerini alsın’ mesajı verilmek istendi” dedi. 

Tahir ELÇİ ile beraber geçirdikleri 1998'lere varan mücadele yıllarını anlatan Prof. Dr. Şebnem Korur FİNCANCI, ELÇİ’nin katledilmesinin ardından yaşanan sivil ölümlerde incelemelerde bulunurken ELÇİ’nin yokluğunu hep hissettiklerini belirtti. Batıdan gelen insan hakları savunucularının Tahir ELÇİ’yi bölgedeki üsleri olarak gördüğünü belirten Yard. Doç. Dr. Kerem ALTIPARMAK ise, “Tahir ELÇİ duruşu ve mücadelesi ile aynı zamanda bir öğretmenlik yapardı hepimize” dedi. ALTIPARMAK, ELÇİ’nin faili meçhul davalarındaki becerisi ve AİHM davalarındaki çabalarını örneklendirerek anlattı.