Tahir ELÇİ İnsan Hakları Fotoğraf Sergisinin açılışı ve O'an isimli belgesel film gösterimi yapıldı...

28.11.2018

Serginin açılışında konuşan Baro Başkanımız Av. Cihan AYDIN, Tahir Elçi dosyasının faili meçhul bir cinayet olarak kalmasına izin vermeyeceklerini, failler bulununcaya kadar dosyanın takipçisi olmaya devam edeceklerini belirtti. Başkanımız konuşmasında “Diyarbakır Barosu olarak Tahir Elçi İnsan Hakları Fotoğraf sergisi, Tahir Elçi’nin hatırasına sahip çıkmak ve onun adına yakışır bir şekilde insan hakları evrensel kriterleri konusunda farkındalık yaratmak amacıyla yapılmıştır.

Bu çalışma önümüzdeki yıllarda da devam edecek olup; uluslararası boyut kazanacak bir çalışmaya dönüştüreceğiz.” dedi.

Bir hafta sürecek olan Tahir Elçi İnsan Hakları Fotoğraf sergisinde ayrıca Gazeteci Gönül Morkoç tarafından hazırlanmış, Tahir Elçi'nin vurulduğu zaman olay yerindeki gazetecilerin anlatımının yer aldığı “O An” isimli belgesel film gösterimi yapıldı. Film gösteriminden sonra sergiye fotoğraf gönderen fotoğrafçılara ve gazeteci Gönül Morkoç’a katkılarından dolayı plaketleri takdim edildi.