Tahir ELÇİ Anma Yürüyüşü İstanbul'da yapıldı...

02.12.2017

Baromuz ile İstanbul Barosu , Taksim Meydanı'ndan Galatasaray Meydanı'na kadar düzenlediği yürüyüş ile 2 yıl önce öldürülen Baro Başkanımız Tahir Elçi'yi andı. Tahir Elçi'nin eşi Türkan Elçi, çok sayıda Milletvekillerinin destek verdiği yürüyüşe, İstanbul, Sakarya ve Artvin barolarının başkan,  yönetici ve üyeleri, Özgürlükçü Hukukçular Platformu , Çağdaş Hukukçular Derneği , İnsan Hakları Derneği üyeleri ve çok sayıda insan hakları savunucusu katıldı. “Em te ji bîr nakin! Seni unutmayacağız! İnsanlığın bu ortak mekanında silah, çatışma, operasyon istemiyoruz” pankartının açıldığı yürüyüşte sık sık “Tahir Elçi ölümsüzdür”, “Tahir Elçi onurumuzdur” sloganları atıldı. Avukatların cüppeleri ile katıldığı yürüyüşte, Elçi’nin fotoğraflarının bulunduğu lolipop dövizler taşındı.

Galatasaray meydanında sona eren yürüyüş sonrasında Baro Başkanımız Av. Ahmet Özmen yaptığı açıklamada;

Baro Başkanımız Tahir Elçi’nin öldürülmesi üzerinden iki yıl geçti. Cinayetin gerçekleştiği günden bu güne devletin en üst kademesinden, Başbakanından, Adalet Bakanına, İçişleri Bakanlığına, hem kamuoyuna medya yoluyla, ailesine, Diyarbakır Barosuna faillerin ortaya çıkarılacağına dair açık sözler verildi. Ama üzerinden koca iki yıl geçti, bırakın failleri şüpheli sıfatıyla ifadesine başvurulan, yani Tahir Elçi’yi katlettiğinden şüphe edilen bir kimse dahi yok. Biz iki yıldır ısrarla Tahir Elçi soruşturma dosyası etkili bir şekilde yürütülmüyor diyoruz. Sonuç alınacak bir şekilde yürütülmüyor. Yüzün üzerinde talebimiz var ancak bu taleplerimiz ya karşılanmadı ya da sonuç alınamayacak bir aşamaya geldikten sonra karşılandı.