Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
SURUÇ?TA SİVİLLERE VAHŞİ SALDIRI

20.07.2015

SURUÇ’TA SİVİLLERE VAHŞİ SALDIRI

 

Bugün (20.7.2015) sabah saatlerinde Urfa’nın Suruç ilçesinde “Canlı Bomba” olduğu belirtilen bir patlamayla sivil/masum insanlara vahşi bir saldırı yapılmıştır.  Bombalı saldırıda 30’u aşkın insanımızın hayatını kaybettiği, 100’ü aşkın kişinin da yaralandığı bildirilmektedir. Bu barbarca saldırıyı nefretle kınıyor, toplumumuza başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. 

 Rojava’daki Kürt toplumunun büyük bir direnişle elde ettikleri başarı ve kazanımları hazmedemeyen güçler İŞİD denilen barbar gruplar aracılığıyla  planlı bir saldırı başlattıkları anlaşılmaktadır. İlk bilgilere göre Suruç’taki patlamaya paralel şekilde ve aynı anda Kobani Merkeze de araçla bombalı bir saldırının yapıldığı bildirilmektedir. Kapsamlı ve planlı bir saldırıyla karşı karşıya olan toplumumuz dikkatli olmalı, sağduyulu ve örgütlü şekilde bu vahşi saldırılara karşı tedbirlerini almalıdır. Halen yaralılara ilk yardım, kan ihtiyacı gibi acil tıbbi desteğe ihtiyaç duyulmaktadır. Toplumumuzun Suruç ve Kobani’deki halkımızla en yüksek düzeyde dayanışma içinde olacağından kuşkumuz bulunmamaktadır. 

Öte yandan Diyarbakır’da 5 haziran 2015 tarihide HDP mitingine yönelik yapılan bombalı saldırıyla birlikte bölgede benzer saldırılar olabileceği ön görülmeli ve gerekli tedbirler alınmalıydı. Adli ve idari makamların benzer saldırılar olabileceğini dikkate alarak her türlü tedbiri almalı, bugün yaşanan patlamanın failleri ve bağlantıları hızla ortaya çıkarılmalıdır. 

Dünya halkları ve uluslararası toplum da Kürt halkına yönelik olarak bütün insanlığın nasıl bir tehlikeyle karşı karşıya olduğu, bu barbar gruplara karşı Kürt halkına desteğin ve Kürt sivil halkının korunmasının önemi görmelidir. 

Diyarbakır Barosu bu katliamını takipçisi olacak ve bütün imkanlarıyla Suruç ve Kobani halkıyla dayanışma içinde olacaktır.

 

Saygılarımızla.

 

 

Diyarbakır Barosu YK Adına

Av. Tahir ELÇİ/Baro Başkanı