Sur İçin Dayanışma..

23.06.2017

Sur İçin Dayanışma

Baromuz tarafından daha önce Sur ilçesinde bulunan Alipaşa ve Lalebey mahallelerinde gerçekleştirilen yıkımı ve yarattığı sorunların tespiti için  gözlem ve incelemelerde bulunmuş, mahalle sakinleriyle görüşmeler gerçekleştirilmiş, bu görüşmelerde mahalle sakinlerinin talep ve şikayetleri alınmış ve alınan bu talep ve şikayetler başta Diyarbakır Valiliği olmak üzere ilgili tüm kurum ve kuruluşlarla paylaşılmıştır.

Devam eden yıkım işleminin mahalle sakinlerinin maddi ve manevi mağduriyetine sebep olduğu bu süreçte, Diyarbakır Barosu olarak, söz konusu mağduriyetlerin dillendirilmesi ve çözüm getirilmesi noktasında hukuksal süreçlerin takibi başta olmak üzere her türlü dayanışma içerisinde olacağımızı yaptığımız ziyaretlerde dile getirmiştik. Bu destek ve dayanışmanın devamı olarak, ramazan ayının bitmesi ve ramazan bayramının gelişi münasebetiyle Baro Başkanımız ve Yönetim Kurulu üyelerimiz ile birlikte, mahalle sakinleriyle bayramlaşma gerçekleştirilmiş ve bayram münasebetiyle oluşturulan gıda kumanyaları Alipaşa ve Lalebey mahallelerinde oturan vatandaşlarımıza teslim edilmiştir.