Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
Sur Belediyesine dayanışma ziyareti..

26.08.2015

 

Her iki Eş Başkanın tutuklanan Sur Belediyesine Baro Başkanımız ve Yönetim Kurulu üyelerimiz tarafından 24.08.2015 tarihinde destek ve dayanışma ziyareti yapıldı.

Belediyede Eş Başkan Yardımcıları ve Belediye Meclis üyeleri tarafından karşılanan yöneticilerimiz basına kapalı kısa bir görüşmeden sonra Sur Belediyesi hizmet binası önünde Baro Başkanımız tarafından basın mensuplarına bir açıklama yapıldı.

Baro Başkanımız Av. Tahir ELÇİ açıklamasında, 200 bine yakın nüfusu ve Diyarbakır’ın tarihi ve sosyal olarak en ağır sorunları olan Sur Belediye Başkanlarının tutuklanmalarını kabul edilemez bulduklarını, bu tutuklama ile aynı zamanda Diyarbakır halkının iradesine yönelik bir saygısızlık yapıldığını, Baro olarak Eş Belediye Başkanlarının maruz kaldıkları hukuksuzluğa karşı Sur Belediyesi ve Başkanlarıyla dayanışma içerisinde olacaklarını ifade ederek her türlü hukuki desteği sunacaklarını dile getirdi.

Belediyelerin yetkilerinin artırılması ve özerk yapılarının genişletilmesi veya özerklik tartışmalarının daha sakin ve soğukkanlı bir şekilde tartışmak gerektiğini, bu bağlamda gençlerin hendek kazma ve güvenlik görevlilerine yönelik eylemlerin yanlış olduğu gibi sivil insanlar tarafından öz yönetim talebiyle yapılan bir açıklamada hazır bulundukları iddasıyla Belediye Başkanlarının tutuklanmasının ve üstelik silahlı eylemlere ilişkin ve müebbet ağır hapis cezası ön gören TCK – 302 maddesi uyarınca soruşturmanın ve tutuklanmalarının büyük bir hukuksuzluk ve kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Elçi devamında Eş Belediye Başkanlarının en kısa zamanda özgürlüklerine kavuşarak görevlerinin başına dönmelerini beklediklerini ve yaşanan hukuksuzluğun sona ermesini umduklarını ifade etti.