STK'ların Lice ziyareti

Diyarbakır Barosu Başkanlığı

Basın Duyurusu

29/05/2014

Karakol/Kale-kol yapımlarına yönelik bir süredir devam eden protesto ve Diyarbakır - Bingöl karayolunun protestocular tarafından hendek kazılarak trafiğe kapatılması olaylarına yerinde görmek, incelemek ve sorunu çözmeye katkı sunmak amacıyla aralarında Tahir ELÇİ / Diyarbakır Barosu Başkanı, Ahmet SAYAR  / Diyarbakır Ticaret Sanayi Odası Başkanı, Şah İsmail Bedirhanoğlu / Doğu ve Güneydoğu İş Adamları Başkanı, Cengiz GÜNAY / Diyarbakır Tabip Odası Başkanı, Burç BAYSAL  / Diyarbakır Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı, Abdürrahim Ay /  Mazlum-Der Diyarbakır Şube Başkanı,Nihat NOYAN / TMMOB Diyarbakır Koordinasyon Kurulu Temsilcisi ve İHD Diyarbakır Şube Sekreterinde bulunduğu heyet 28/05/2014 tarihinde Lice ilçesi sınırları içerisinde bulunan protestocuların bulunduğu bölgeyi ziyaret etmiştir.

Heyetimiz sorunun çözümü bakımından aynı gün Lice ziyareti öncesi Barış ve Demokrasi Partisi ( BDP ) Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde ZÜMRÜT, Diyarbakır İl Valisi Mustafa Cahit KIRAÇ'ı ziyaret etmiş konuya ilişkin bilgiler alınmıştır.

Lice ziyaretinden sonra aynı gün Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığında, Barış ve Demokrasi Partisi ( BDP ) Genel Başkanı Selahattin DEMİRTAŞ ve Büyükşehir Eş Belediye Başkanı Av. Fırat ANLI'yı da ziyaret etmiştir.

Heyetimiz sorunun çözümü amacıyla Diyarbakır ve Ankara'da girişimlerini sürdürmeye devam edecektir.

Av. Tahir ELÇİ

Diyarbakır Barosu Başkanı