Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
STK temsilcilerden Lice açıklaması

22.08.2014

 

Lice’de yaşanan olaylar üzerine bir araya gelen ve çeşitli girişimlerde bulunan Diyarbakır’daki STK temsilcileri dün Güneydoğu Gazeteciler Cemiyetinde bir araya gelerek bir basın bilgilendirme toplantısı yaptılar.


STK’lar adına açıklama yapan Diyarbakır Baro Başkanı Av. Tahir ELÇİ ; son birkaç ündür yaşanan  olaylardan üzüntü duyduklarını, Lice’de  yapılan müdahale sırasında yaşamını yitiren insanlarımızın yakınlarının acılarını paylaştıklarını, başsağlığı ve yaralılara acil şifa dilediğini ifade ederek heykel’e yapılan askeri müdahaleden önce bir dizi girişim ve görüşme yaptıklarını ancak yaşanan sonuca engel olamadıklarını ifade etti. Olay sırasında hayatını kaybeden protestocu sivillerle ilgili tarafsız bir soruşturma beklediklerini ve olayın takipçisi olacaklarını dile getirdi.

Heykel’e yapılan müdahaleden sonra bazı görevlilerin heykele çirkin ve rahatsız edici bir davranış sergilediğini, bu davranışı kınadıklarını ve yetkililerden gerekli inceleme yapılması talebinde bulunduklarını, Diyarbakır Valiliğinin heykele ayak basarak, bu şekilde fotoğraf çektirip medyada paylaşan görevliler hakkında disiplin yönünde İdari soruşturma başlatıldığının kendilerine bildirildiğini ifade etti.



Bölgede baş gösteren olayların Kürt Meselesinin barışçıl ve demokratik çözüm çabalarının yoğunlaştığı ve somut adımlarla devam ettiği bir dönemde bir yaranının bulunmadığı , olayların bir an önce durularak toplumun enerjisini çözüm çabalarına yoğunlaştırılması gerektiğini ve özellikle İmralı’dan yapılan son açıklamalar ve çözüm sürecinden sorumlu Başbakan Yardımcısı Beşir ATALAY’ın son açıklamalarının önemine işaret etti.

Elçi  devamla ; Lice’de bazı karayollarının kapatılması eylemlerinin sona ermesi için çeşitli girişimlerde bulunduklarını, bu amaçla Diyarbakır Valisi, DBP ( Demokratik Bölgeler Partisi ) Genel Başkanı ve İl Başkanları yetkileri ile Lice’de protesto yapan ve yol kapatma eylemi gerçekleştiren grupla görüşme yapacaklarını söyledi.

STK temsilcileri daha sonra Lice ilçesine hareket etti.