STK?LARDAN İŞKENCELER ÖNLENSİN ÇAĞRISI

26.06.2015

STK’LARDAN İŞKENCELER ÖNLENSİN ÇAĞRISI

26 Haziran İşkenceye Karşı Mücadele ve İşkence Görenlerle Dayanışma Günü kapsamında Diyarbakır’daki Sivil Toplum Örgütleri bugün saat 10.00’da Diyarbakır İstasyon Meydanında ortak bir basın açıklaması yaptı. Ortak basın açıklamasına Diyarbakır Barosu, İnsan Hakları Deeği (İHD) Diyarbakır Şubesi, Türkiye İnsan Hakları Vakfı(TİHV) Diyarbakır Şubesi, Sağlık ve Sosyal Emekçiler Sendikası (SES) Diyarbakır Şubesi ve Diyarbakır Tabipler Odası katıldı. Yönetim Kurulu üyelerimiz Av. Servet ÖZEN ve Av. Burhan DEYAR’ın Baromuzu temsilen katıldığı açıklamada işkencenin günümüzde devam eden insanlık onurunu ayaklar altına alan bir uygulama olduğu dile getirildi. Her türlü işkencenin derhal son bulması gerektiğinin ifade edildiği açıklamada STK’lar yetkililere seslenerek gerekli önlemlerin bir an önce alınmasını istedi.