Soykırım kurbanları Çüngüş te anıldı.

22.04.2015

1915 yılında yaşanan Ermeni ve Süryani soykırımının 100. Yıl dönümünde Diyarbakır’da yapılan etkinlikler çerçevesinde Çüngüş ilçesinin Düden Şelalesinde anma yapıldı.

Diyarbakır’da yapılacak etkinliklerin ilki olan ve yüzlerce sivil Ermenin atıldığı belirtilen ve tahmini olarak 185 metre derinliği olduğu belirtilen kuyu üzerinde yapılan anmaya Baro Başkan Yardımcımız Av. Ahmet ÖZMEN ve Yönetim Kurulu üyelerimiz ile İHD Diyarbakır Şubesi Başkanı Raci BİLİCİ, Gomidas Enstitüsünden Ermeni Araştırmacı Yazar Araf SARAFİYAN ve Ermeni Cemaatinden temsilciler ile çok sayıda kişi katıldı.

Anmada kurbanların anısına kuyuya kırmızı güller bırakıldı.

Öte yandan soykırımın yüzüncü yılı nedeniyle Keçi Burcunda Fransız Ermeni fotoğraf Sanatçısı Antoine AGOUDJİAN tarafından hazırlanan ‘’ Sessizliğin Çığlığı’’ adlı fotoğraf sergisinin açılışına Diyarbakır Büyükşehir Eş Başkanları Gülten KIŞANAK ve Fırat ANLI ile birlikte Baro Başkanımız Av. Tahir ELÇİ de katıldı.