Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
SOKAĞA ÇIKMA YASAĞININ ARDINDAN BAROMUZUN CİZREYE İNCELEME ZİYARETİ

03.03.2016

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞININ ARDINDAN BAROMUZUN CİZREYE İNCELEME ZİYARETİ



Şırnak’ın Cizre ilçesinde 79 gün süren sokağa çıkma yasağının gündüzleri 05:00 ile 19:30 saatleri arasında kaldırılmasının ardından, Baromuz, Mezopotamya Hukukçular Derneği, Güneydoğu Belediyeler Birliği, HDP Eşbaşkanı ve milletvekillerinden oluşan bir heyet 02 Mart 2016 günü Cizre’ye giderek mahallinde incelemelerde bulundu.

Cizre’nin yeniden imarı ve inşası ile yaşanan olaylardan zarar görenlere tıbbi ve hukuki destek sağlamak için oluşturulan Cizre İlçe Merkezi Koordinasyonu ile bir toplantı gerçekleştirildi.  Yaşanan trajik vakalara ilişkin gerek olayların sağlıklı bir şekilde tespitlerinin yaptırılması gerekse de etkili bir soruşturmanın temini için avukatların nasıl bir hukuki çalışma yapması gerektiği üzerinde duruldu.

Çalışmalar kapsamında MHD Yöneticileri ile birlikte, sokağa çıkma yasağı sırasında gerçekleşen ölüm ve ağır insan hakları ihlallerine ilişkin derhal olay yeri incelemeleri yapılması talebiyle Cizre Cumhuriyet Başsavcısı ile bir görüşme sağlanarak savcılarca katliamların yaşandığı bodrum katları ile Dicle Nehri kıyısındaki molozların arasında ve diğer suç mahallerinde inceleme yapılıp delil toplanması istendi.

İnceleme ve tespitlerin ilçede yaşanan tahribat ve yıkımın büyüklüğü ile oluşan Temel Hak Hürriyetlerin yaygınlığı nedeniyle uzun bir zaman alacağından ileri bir tarihte  düzenlenecek nihai raporu kamuoyuyla  paylaşacağız.