Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
Siyasal İktidarın "Avukatlık Yasası"nda Yapmak İstediği Düzenleme Biz Barolar ve Avukatlar Tarafında Asla Kabul Edilmeyecektir!

23.06.2020

                Türkiye' nin dörtbir yanından yola çıkarak adalet yürüyüşüne katılan baro başkanlarına yönelik abluka henüz birkaç saat önce Başkanların kararlı direnişi sonucu sona erdirilmiştir. Baro başkanlarımız, temsilcilerimiz, adalet savunucuları meslektaşlarımız demokratik bir hukuk devletinde göremeyeceğimiz gayri hukuki bir muameleye tabi tutulmuşlardır.

                Ankara girişinde dün akşam saatlerinde başlayan abluka bir açıkhava gözaltısı olarak tarihe yazılmıştır. Bu ablukada seyrettiğimiz manzara, ülkemizin içinde bulunduğu antidemokratik yönetimin en açık delili olarak kayıtlarda yerini almıştır. Başkanlarımız meslektaşlarımızı ve bu toplumun hakları gasp edilen, emeği sömürülen, barış içinde yaşama hakkı ellerinden alınan, yoksullukla mücadele eden, her türlü cinsiyetçiliğe maruz bırakılan, istismar edilen, kadınları, çocukları, işçileri, emekçileri, tüm halkları temsilen "savunma susmayacak" diye haykırmaya ve bu yolda keyfi ve hukuksuz tüm girişimlere karşı direnmeye devam edeceklerini bir kez daha göstermiş ve adalet yürüyüşlerine devam etmişlerdir. Ankara girişinde yaşanan bu keyfi uygulamalara karşı Baro başkanlarımıza destek olmak amaçlı bu sabah saat 10:00 da başlatmış olduğumuz oturma eylemimizi durdurduğumuzu ifade etmek isteriz.

                Baroların ve avukatların talebi olmadığı halde Avukatlık Yasası’nda baroların etkinliğinin kırılması, avukatların hak ve yetkilerinin ortadan kaldırılması ve dolayısıyla yurttaşları korumasız bırakmaya yönelik değişiklik yapılması yönündeki çalışmalara karşı durmak, avukatların hak ve hukukunu korumak, yaşanılan hukuksuzluklara karşı sesimizi yükseltmek için başlatılan mücadelemiz kararlılıkla sürecektir. .