Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
Sivil Toplum Örgütlerinden Amedspor-Sakaryaspor Maçına İlişkin Sağduyu Çağrısı...

01.03.2019

BASINA VE KAMUOYUNA

Bilindiği üzere Türkiye 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden Amedspor ligin ilk yarısında Sakaryaspor deplasmanında spor ahlakı ve kültürüne sığdırılamayacak,  ayrıştırıcı, ötekileştirici ve kutuplaştırıcı uygulamalara maruz bırakılmıştı.

Diyarbakır Sivil toplum örgütleri ve meslek odaları olarak bu yaklaşım ve uygulamaları kabul edilir olarak görmediğimizi daha önce de sert bir şekilde ifade etmiş, benzeri olayların bir daha yaşanmaması için ilgili kamu ve sivil toplum kuruluşlarına hassasiyetlerimizi iletmiştik.

2 Mart 2019 Cumartesi günü Amedspor’un ev sahipliğinde Sakaryaspor’u konuk edeceğiz. Bizim tarihi ve kültürel altyapımızda ev sahipliğinin önemi ve değeri büyüktür.

Birileri Sakaryaspor maçında yaşanan olaylara rövanşist duygular ile yaklaşabilir. Ama o birileri bilmeli ki; Diyarbakır halkı provakatif ve rövanşistlerin amaçlarına asla hizmet etmeyeceklerdir. Bu şehir daha önceki yıllarda da sportif anlamda bu türden yaklaşımlardan olumsuz etkilendi. Diyarbakırspor-Bursaspor maçında yaşananlar, Diyarbakırspor’umuzun düşüş sürecinin adeta başlangıcı olmuştur.

Bizler Diyarbakır şehrinin sivil toplum ve meslek örgütleri olarak bir kez daha böylesi bir sürecin Amedspor nezdinde yaşatılmasına müsaade etmeyeceğiz.

Barış ve hoşgörü şehri olan Diyarbakır dün olduğu gibi yarın da barışçıl ve misafirperver yaklaşımını en üst düzeyde sergileyecektir. Spor; bize göre barışa ve kardeşliğe hizmet eden etkinlikler bütünüdür.

Bu duygu ve düşüncelerle; 2 Mart 2019 Cumartesi günü tüm Diyarbakır halkı ve spor sevenlerini Amedspor atkılarımızla, formalarımızla, coşkulu bir şekilde Amedspor’a destek olmak üzere Amedspor-Sakaryaspor maçına davet ediyoruz.

Amedspor’umuzun gelenekselleşen bir prensibi olan “Sporun olduğu yerde hayat vardır, Spor Barış ve Kardeşliktir” şiarından hareketle; Ev sahipliğimize, barışçıl geleneğimize zarar verecek her türlü yaklaşımın karşısında olacağımızı bir kez daha vurgu yaparak; her kesimi sağduyulu davranma çağrımızı yeniliyoruz.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası

Diyarbakır Ticaret Borsası

Diyarbakır Barosu

Diyarbakır Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği

Doğu ve Güneydoğu Sanayici ve İşinsanları Dernekleri Federasyonu

Diyarbakır Sanayici ve İşinsanları Derneği

Doğu ve Güneydoğu İşkadınları Derneği

Diyarbakır Organize Sanayi İşinsanları Derneği

Diyarbakır İşkadınları Derneği

Güneydoğu Tekstil Sanayi ve İşadamları Adamları Derneği

Diyarbakır Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası

Amedspor Yüksek İstişare Kurulu

Amedspor Direniş Taraftarlar Derneği

Amedspor Barikat Taraftarlar Derneği

Amatör Spor kulüpleri Federasyonu

Türkiye Antrenörler Derneği Diyarbakır Şubesi