Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
SİVAS-MADIMAK KATLİAMINI UNUTMADIK UNUTMAYACAĞIZ..!

02.07.2019

2 Temmuz 1993 yılında devletin gözleri önünde bir katliam gerçekleşti. Madımak Otelinde 35 kişi katledildi. Katliamdan iki gün önce dağıtılan bildiriler, kulaktan kulağa fısıldanan nefret söylemleri bu katliamın adeta habercisiydi. Çorum, Maraş ve Gazi Mahallesindeki katliamlara benziyordu her şey. Tarih bir kez daha tekerrür etti. 35 insan; nefret söylemlerinin, radikalizmin ve ırkçılığın kurbanı oldu.

Günler öncesinde ben geliyorum diyen, saatlerce süren katliama engel ol(a)mayan vali ve güvenlik teşkilatının sorumluları, bakanlar ve başbakandan kimse hesap sormadı. Dönemin başbakanı “çok şükür, otelin dışındaki halkımız bir zarar görmemiştir” demiş; İçişleri bakanı ise “Aziz Nesin'in halkın inançlarına karşı bilinen tahrikleriyle halk galeyana gelerek tepki göstermiştir" şeklinde tanıdık bir cümle sarf etmişti.       

Dava da çok tanıdık şekilde devam etti. Kameraların önünde cereyan etmişi her şey. Ama devlet failleri bulmadı. Bazısı zamanaşımından faydalandı. Birkaç kişi cezalandırıldı, kaçı hapiste o bile bilinmiyor

Organize bir şekilde gerçekleşen katliamın arkasındaki güçler hiçbir zaman sorgulanmadı ve açığa çıkarılmadı. Gerçekler ortaya çıkıncaya kadar bu acı olay asla unutulmayacak, yaralar asla kapanmayacak.

Katliam kurbanlarını saygıyla anıyoruz.

Unutmadık, unutturmayacağız.

Diyarbakır Barosu Başkanlığı