Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
Sivas Katliamının Ateşi 27 Yıldır Yüreklerimizi Yakıyor

02.07.2020

BASINA VE KAMUOYUNA


 2 Temmuz 1993’te Sivas Madımak Oteli önüne toplanan gerici faşist güruh, karanlık güçlerin derin organizasyonu ve korumasında, Anadolu’nun aydınlık yüzleri olan canlarımızın,  Ozan Pir Sultan Abdal’ı,  memleketi olan Sivas’ta anmalarına fırsat vermedi. Madımak Oteli ateşe verildi ve 33 canımız hunharca katledildi. Katliamın üzerinden 27 yıl geçti. Bu katliamı “insanlığa karşı işlenen suçlardan” görmeyen zihniyetten kaynaklı olarak, failler aklandı, adalet sağlanamadı ve toplum vicdanı derinden yaralandı. 
Sivas katliamında katledilen sadece 33 can değildi,  katledilen tüm insanlığımızdı, halkların bir arada eşit-özgür-barış  ve hoşgörü içinde yaşama kültürüydü. Bizler bu acının insanlığın ortak acısı olduğunu kabul ederek,  devletin bu katliam gerçekliği ile yüzleşmesini, adaletin tecelli etmesini bir kez daha talep ediyoruz. 
Diyarbakır Barosu olarak; yakın tarihimizin en büyük katliamlarından biri olan Sivas Madımak katliamının acısını derinden hissettiğimizi, bu katliamı şiddetle kınadığımızı ifade ederek,  katliam mağduru 33 Canımızı sevgi ve özlemle anıyoruz.

DİYARBAKIR BAROSU