Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir

26.08.2015



24.08.2015 tarihinde Silvan ilçesinde sokağa çıkma yasağının ilan edilmesi ve ilçede olayların yeniden baş gösterdiği bilgisi üzerine Baro Başkanımız ve Yönetim Kurulu üyelerimiz tarafından Silvan ilçesinde bir inceleme ziyareti gerçekleştirildi.

İlçeye hareket etmeden önce Diyarbakır Valisi Hüseyin AKSOY ile konuya ilişkin bir görüşme yapan Baro Başkanımız ve Y.K üyelerimiz ardından Silvan Kaymakamı Mustafa KÜTÜK ile makamında görüşme yapıldı. Kaymakamlık ziyaretine Diyarbakır Barosu Silvan ilçe temsilcisi Av. Kazım DERE de hazır bulundu.

Her iki yetkiliden sokağa çıkma yasağı ve Silvan’daki kurum hakkında bilgi alınarak, Güvenlik görevlileri tarafından ilçede yapılmakta olan operasyon el faaliyet ve müdahalelerin ölçülü olması can kaybına yol açmayacak şekilde aşırı ve keyfi uygulamadan kaçınılması gerektiği ifade edildi.

Diyarbakır Valisi ve Silvan Kaymakamı, Güvenlik görevlilerine sivil yurttaşlara zarar verilmemesi ve mahallerde mümkün olduğu kadar silahlı çatışmadan kaçınılması talimatının verildiğini ve gerekli hassasiyetin gösterileceğini ifade etti.

Daha sonra Silvan Belediyesi hizmet binasına geçen Baro Başkanımız ve Y.K üyelerimiz burada Belediye Yetkilileriyle görüşerek geçmiş dileğini, destek ve dayanışma duygularını ifade etti.

Burada HDP ve DBP yetkilileriyle Diyarbakır Milletvekilleri Feleknas UCA, Abdulbaki ERDOĞMUŞ ve Nursel AYDOĞAN ile görüşen Baro Başkanımız daha sonra basın mensuplarına da açıklamalar yaptı.

Elçi açıklamasında; Halen Silvan’ın üç mahallesinin abluka altında olduğunu, özellikle Tekel mahallesinin neredeyse tümüyle boşaldığını, sivillerin olaylardan ağır şekilde etkilendiğini, fırsat ve imkanları olanların ilçeyi terk etmeye başladığını, bu nedenle yetkililerden müdahalelerde ölçülü ve sivillerin zarar görmeyecek şekilde hareket edilmesi, silahlı militanların da mahallelerde silahlı çatışmalara girmemeleri gerektiği çağrısında bulunduklarını ifade etti.