Silvan?da sokağa çıkma yasağı sürüyor..

02.10.2015

Silvan’da sokağa çıkma yasağı sürüyor

02.10.2015

Bugün sabah erken saatlerde Silvan’da uygulanan sokağa çıkma yasağı devam ediyor. Giriş-çıkışlara izin verilmeyen ilçede güvenlik görevlileri ile silahlı militanlar arasında çatışmalar meydana geldiği; ölü ve yaralıların olduğu bildirilmektedir.

İlçede yaşanan olaylar ve sokağa çıkma yasağı üzerine Diyarbakır Barosu, İHD Diyarbakır Şubesi, Diyarbakır Tabip Odası ve TİHV Diyarbakır Temsilciliğinden oluşan bir heyet Diyarbakır Valisi Hüseyin AKSOY ile bir görüşme yaptı.  Görüşmede; Silvan’daki olaylarda bir (1) vatandaşın öldüğü, iki (2) vatandaşın da yaralandığı bilgisi heyete verilmiştir.

STK Heyetinin Silvan ilçesine inceleme ziyaretine ise sokağa çıkma yasağı ve güvenlik sorunu nedeniyle izin verilemeyeceği belirtilmiştir.

Kamuoyuna saygıyla sunulur.

Diyarbakır Barosu Başkanlığı