ROBOSKİ KARARINI VEREN AİHM'E FAKS ÇEKME EYLEMİ...

23.05.2018

Aralarında  Diyarbakır Barosu, Hak İnsiyatifi, İnsan Hakları Derneği (İHD) ve  Mülkiye İnsan Hakları Merkezi,  Türkiye İnsan Hakları Vakfı'nın (TİHV)  bulunduğu 5 insan hakları kurumu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM), Türkiye tarihinin en önemli katliamlarından biri olan Roboski başvurusunda  iç hukuk yollarının tüketilmediği gerekçesiyle kabul edilemez kararını veren  AHİM'e faks gönderdi.

Dağkapı Büyük Postanede yapılan Faks çekme eylemine, Baro Başkanımız Ahmet Özmen, İHD Diyarbakır Şube Başkanı Abdullah Zeytun,  TİHV Diyarbakır Temsilcisi  Barış Yavuz yanı sırada çok sayıda meslektaşımız katıldı.

AİHM'in Roboski katliamı davasına karşı hazırlanan dilekçeler insan hakları temsilcileri tarafından imzalandıktan sonra Fransa'nın Strasbourg kentinde  bulunan AİHM 'e  fakslandı.