Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
POLİS ŞİDDETİ DEVAM EDİYOR

26.03.2014



BASINA VE KAMUOYUNA

 

25 Mart 2014 tarihinde Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) tarafından Silvan İlçesinde yapılan seçim mitingi sonrasında polisin aşırı ve keyfi güç kullanması sonucunda Mehmet EZER adlı 10 yaşındaki çocuk, başına gaz fişeği isabet etmesi sonucu ağır şekilde yaralanmıştır. Mehmet Ezer’in  hayati tehlikesi halen devam etmektedir.


Mehmet Ezer isimli çocuğun kardeşi Murat EZER,26 Mart 2014 tarihinde Baromuza başvurarak hukuksal yardım talebinde bulunmuştur. Başvurucu Murat EZER, kardeşinin yaralanmasına neden olduğu iddia edilen ve üzerinde kan izleri bulunan bir adet gaz fişeği kapsülünün kardeşinin yaralandığı yerde bulunan kişiler tarafından alınarak kendilerine teslim edildiğini ve gaz fişeği kapsülünün  şu anda yanında bulunduğunu söylemiştir. Gaz fişeği kapsülü üzerinde gözle yaptığımız inceleme sonucunda söz konusu kapsülün üzerinde kan izleri tarafımızca tespit edilmiş ve fotoğraflanmıştır.


Söz konusu gaz fişeği kapsülü şikayet dilekçesiyle birlikte Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına teslim edilmiştir. Cumhuriyet Savcılığı, Mehmet Ezer’den alınacak kan örneği ile birlikte kapsülün kriminal inceleme yapılmak üzere Adli Tıp Kurumuna gönderilmesine karar vermiştir.


Son dönemlerde Türkiye’nin çeşitli illerindeki gösterilerde polisin aşırı, gereksiz ve keyfi güç kullanması sonucunda çok sayıda yurttaş yaralanmış ve hayatını kaybetmiştir.Son olarak gezi olayları sırasında yaralanan  Berkin Elvan isimli çocuk  yaşamını yitirmiştir. Polisin aşırı ve keyfi güç kullanması nedeni meydana gelen ölüm ve yaralanma olaylarına ilişkin öteden beri etkin ve hızlı bir soruşturma yürütülmediği, bu olayların tamamının “faili meçhul” kaldığı tüm kamuoyunun takdiridir. Etkin ve sonuç alıcı bir soruşturma ve kovuşturma yürütülememesi nedeni  ile kolluk suç işlemeye devam etmektedir.

Mahsum Mızrak, Aydın Erdem,Medeni Yıldırım , Ethem Sarısülük,Ali İsmail Korkmaz , Berkin Elvan ve daha onlarca kişinin polis şiddeti sonucu yaşamını yitirmesi ile sonuçlanan olaylar soruşturulmadan, failler ortaya çıkarılıp cezalandırılmadan, polis şiddeti sona ermeyecektir.

Bu nedenle bu olayın Savcılıkça etkin bir şekilde soruşturularak fail ya da failler tespit edilerek cezalandırılmalarını talep etmekteyiz.Diyarbakır Barosu olarak bu ve benzeri hak ihlallerinin takipçisi olacağımız bir kez daha kamuoyuyla paylaşıyoruz.

Kamuoyuna duyurulur.

Saygılarımızla.

                                                 DİYARBAKIR BAROSU YÖNETİM KURULU