Panzer altında hayatını kaybeden çocuklar için Cizredeyiz...

18.10.2017

4 Mayıs 2017 tarihinde Şırnak'ın Silopi ilçesinde gece evlerinde uyudukları sırada polis memurunun kullanmakta olduğu  panzerin eve girmesi sonucu yaşamını yitiren Muhammed ve Furkan Yıldırım kardeşlerin faillerinin yargılandığı dosyanın ilk duruşması yapılmıştır. Duruşmaya Baro Başkanımız Av. Ahmet Özmen yönetim kurulu üyesi Av. Nuşin Uysal ve Çocuk Hakları Merkezi üyeleri Av. Mahmut Çiftçi, Av. Asye Demir, Av. Ömer Sansarkan, Av. Merve Cinviz, Stj. Av. Ayşe Günay, Stj. Av. Ayaz Dizlek, Stj. Av. Amed Tek, Stj. Av. Mehmet Demirel, Stj. Av. Berçem Sancar katılmıştır.

Panzer tipi aracı kullanma sertifikası olmayan polis hakkında taksirle birden fazla kişinin ölüme sebep olma suçundan dava açılmış ve 17.10.2017tarihinde yapılan ilk duruşmada tutuklu kaldığı süre göz önüne alınarak sanık tahliye edilmiştir.

Müdahillik taleplerimizin reddedildiği duruşma 11 Ocak 2018 tarihine ertelenmiştir. Diyarbakır Barosu dosyanın takipçisi olmaya devam edecektir.