Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
Pandemi Tedbirleri

15.06.2020

Sevgili Meslektaşlarımız,

Covid-19 Pandemisi nedeniyle Mart ayından bu yana uygulanan tedbirler, bugün itibariyle sona ermiştir. Bu nedenle Diyarbakır Adliyesinde kesintiye uğrayan “adli hizmetler” ve kesilen tüm yasal süreler, 16 Haziran 2020 tarihinden itibaren işlemeye başlayacaktır. Herhangi bir hak kaybına neden olmamak adına yasal süreler konusunda daha önce yaptığımız duyuruya dikkat etmelerini bir kez daha meslektaşlarımıza hatırlatıyoruz.
Duyuru: https://www.diyarbakirbarosu.org.tr/public/uploads/document/gkk30042020-1592245721.pdf

SAĞLIĞINIZ BİZİM İÇİN HER ŞEYDEN ÖNEMLİDİR.

BU NEDENLE AŞAĞIDAKİ TAVSİYELERE DİKKAT ETMENİZİ RİCA EDERİZ.

 

  • Meslektaşlarımızın  zorunlu  haller dışında adliyeye gitmemeleri, mümkün olması durumunda mesleki faaliyetlerini UYAP sistemi üzerinden yürütmelerini önermekteyiz.
  • Adliyenin havalandırma sistemi konusunda Başsavcılık ve Adalet Komisyonu ile yapılan görüşmede Bilim Kurulunun görüşü doğrultusunda “şimdilik” havalandırma sisteminin çalıştırılmadığı, yeni bir bilgilendirme yapılmadığı sürece çalıştırılmayacağı konusunda Baromuzu bilgilendirmişlerdir. 
  • Meslektaşlarımızın takip ettikleri ceza davalarında, yurttaşların herhangi bir hak kaybına uğramamasına dikkat etmek kaydıyla;  tutuklu işler ve karar aşamasına gelmiş davalar dışındaki işlerde pandemi gerekçe gösterilmek suretiyle mazeret bildirmesi durumunda, mazeretlerinin kabul edileceği şeklinde görüş birliğine varmış bulunmaktayız.
  • Meslektaşlarımızın takip ettikleri hukuk davalarında, yurttaşların herhangi bir hak kaybına uğramamasına dikkat etmek kaydıyla;  karar aşamasına gelmiş davalarda bizzat hazır bulunabilecekleri gibi, “yokluklarında karar verilmesi” yönünde talepte bulunmaları durumunda davların karara bağlanacağı, tanıklı işler de dahil olmak üzere diğer dava ve duruşmalarda pandemi gerekçe gösterilmek suretiyle mazeret bildirmesi durumunda, mazeretlerinin kabul edileceği şeklinde görüş birliğine varmış bulunmaktayız.
  • Meslektaşlarımızın boş yere meşgul edilmemesi ve adliye içerisindeki sirkülasyonu azaltmak amacıyla Adalet Komisyonunca bizlere bildirilen mazeretli ve raporlu hakim ve mahkemelerin isimleri meslektaşlarımıza en seri şekilde duyurulacaktır. 
  • Meslektaşlarımızın adliye içerisinde mümkün mertebe az zaman geçirmeleri, sosyal mesafe kurallarına uymaları, maske takmaları ve zorunlu olmadıkça baro bekleme odalarında zaman geçirmemeleri hepimizin sağlığı için önemlidir.
  • Tutuklu duruşmaları takip eden meslektaşlarımızın aleniyet ilkesinin ihlal edilmemesine de dikkat ederek gerekli olmadığı sürece tutuklu olan kişinin birinci derecedeki yakınları dışındaki kişilerin duruşmaya gelmemeleri yönünde gerekli bilgilendirmeyi yapmalarını rica ederiz.
  • Baro odalarında bulunan tüm cübbeler yıkanmış ve temizlenmiş bir şekilde meslektaşlarımızın kullanımına hazır olmakla birlikte, pandemi süresince virüsün yayılmasını önlemek için meslektaşlarımızın kendi cübbelerini yanlarında bulundurmalarını, baro personelinden cübbe talep etmemelerini rica ediyoruz.
  • Pandemi başlangıcından bu yana adliye içinde bulunan avukat bekleme odalarında ve baromuzun hizmet merkezlerinde yeteri kadar maske ve dezenfektanlar tüm meslektaşlarımızın hizmetine sunulmaya devam edilecektir.
  • D Tipi Cezaevi kampüsü içerisinde cezaevlerine erişim için meslektaşlarımıza hizmet veren baro aracımızda tek kullanımlık terlikler, kolonya, eldiven ve maskeler meslektaşlarımızın kullanımına sunulmuştur. Araç şoföründen istemeyi unutmayınız.    

 Sağlıkla kalın. Saygılarımızla

DİYARBAKIR BAROSU