ÖZÜR ve DÜZELTME

14.06.2019

Sevgili Meslektaşlarım,

Göreve geldiğimiz günden bu yana adil, şeffaf ve demokratik bir şekilde hem mesleğimizin ve meslektaşlarımızın sorunlarına; hem de toplumsal meselelere elimizden geldiğince çözüm üretmeye gayret ettik.

Bu kapsamda Adli Yardım Merkezimiz de görevlendirmelerin daha adil ve şeffaf yürütülmesi için otomasyon sistemine geçmiştir. Sistem sayesinde görevlendirmeler otomatik olarak yapılmakta, sisteme kayıtlı meslektaşlarımız puan ve sıralama durumlarını sistem üzerinden görmekte ve denetleyebilmektedir.

Otomasyona geçildikten sonra puanlama konusunda sistemin hatalı olduğu bir üyemiz tarafından tespit edilmiş ve bu durum yazılımı yapan şirkete bildirilmiş, Merkezimizin uyarısı üzerine sistemin bu konudaki açığı da düzeltilmiştir.

Ayrıca Adli Yardım Listesinde kayıtlı olup da aktif olmayan bazı meslektaşlarımızın bulunduğu tespit edilmiş,  bu meslektaşlarımızın “kişisel” mail adreslerine, listede kalmaya devam edip etmeyecekleri sorulmuştur.

Ancak Merkezimizin İyi niyetle yürüttüğü bu çalışma sırasında üyelerimize gönderdiğimiz mail ve Baronette yayımlanan listede kullanılan bazı ibarelerin meslektaşlarımızı üzdüğü, incittiği yönetim kurulumuza gelen telefon şikayetleri üzerine anlaşılması üzerine liste derhal Baronetten kaldırılmıştır.

Bu çalışma Adli Yardım Koordinatörümüz tarafından yürütülmekte olup, Yönetim Kurulumuzun bilgisi olmamasına rağmen kolektif sorumluluk ilkesi gereğince herhangi bir kasıt olmadan incittiğimiz, üzdüğümüz geçmiş dönem başkan ve yönetim kurulu üyeleri ile meslektaşlarımızdan özür diliyoruz. Bu tür hataların bir daha yaşanmaması adına daha dikkatli olacağımızı meslektaşlarımıza duyuruyoruz.

Saygılarımızla.

Diyarbakır Barosu Yönetim Kurulu