Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
ÖZGÜR GÜNDEM GAZETESİNİN KAPATILMASI KABUL EDİLEMEZ?

16.08.2016

 

 

ÖZGÜR GÜNDEM GAZETESİNİN KAPATILMASI  KABUL EDİLEMEZ…

 

Bugün , İstanbul 8.Sulh Ceza Hakimliğince Özgür Gündem Gazetesinin geçici olarak kapatılmasına karar verilmiştir.Alınan kapatma kararı sonrasında gazete merkezine polis tarafından yapılan baskın sonucu çalışanlarının çoğunun gözaltına alındığı basına ve kamuoyuna da yansımıştır.26  yıllık yayın hayatını büyük zorluk ve bedeller ödeyerek sürdürmüş olan Özgür Gündem Gazetesinin darbe dönemlerini aratmayacak şekilde mahkeme kararı ile kapatılmış olmasını  kabul edilemez bulmaktayız. 

15 Temmuz darbe girişiminden sonra başlatılan operasyonlar ve ilan edilen OHAL ile birlikte Diyarbakır Barosu olarak her fırsatta yapmış olduğumuz açıklamalarda,  bu süreçte demokratik kazanımlara zarar verici uygulamalardan kaçınılması vurgusu yapılmıştır.Maalesef bu sürecin darbe girişimi ile bağlantılı operasyonların ötesine geçip muhalif kesimlere yönelik cadı avına dönüştürüldüğünü gözlemlemekteyiz. 

Unutulmamalıdır ki bu tür karar ve operasyonlar darbe girişimi kapsamındaki operasyon ve soruşturmalara da gölge düşürmektedir. Özgür Gündem Gazetesine yönelik alınmış kapatma kararı düşünce ve ifade özgürlüğüne ,iletişim ve halkın haber alma özgürlüğüne karşı alınmış bir karardır. Bu karar ülkenin basın özgürlüğü konusundaki uluslararası arenada kötü olan imajını daha da büyütecektir.Basın özgürlüğüne karşı alınmış bu kararın demokratik bir devlette kabulü mümkün değildir.

Diyarbakır Barosu olarak bir an önce basın özgürlüğüne ağır bir darbe niteliğindeki bu yanlış karardan dönülmesini talep ediyor ve kamuoyunun dikkatine sunuyoruz.