Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
Ongözlü Köprü ile Kızıltepe İlçesindeki Saldırıları Kınıyoruz!

11.08.2016

 

Basına ve Kamuoyuna

 Ongözlü Köprü ile Kızıltepe İlçesindeki Saldırıları Kınıyoruz!

                              

                                                                                           11/08/2016

10/08/ 2016 tarihinde Diyarbakır’a bağlı Ongözlü Köprü ile Mardin İli Kızıltepe İlçesi Devlet Hastanesi yanında bomba yüklü araçların patlatılması sonucu toplamda 8 kişi yaşamını yitirmiş 32 kişi de yaralanmıştır. 

Diyarbakır Barosu olarak tüm yaşam hakkına yönelik eylemler karşısında durduğumuz gibi, sivil insan ölümlerinin ön görülebileceği / öngörülen bu tarz öldürmeleri ve müsebbiplerini ayrıca kınıyor, yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, yaralılara şifa ve geride kalanlara sabırlar diliyoruz.

Son bir yılı aşkın sürede sivil yerleşim yerlerinin çatışma alanlarına dönüşmesi ile birçok şehir yaşanmaz hale gelmiş ve insansızlaşmıştır.  Bu süreçte çok sayıda sivil can kaybının yanı sıra büyük trajediler yaşanmıştır. Bu trajedilere zemin olacak açıklama ve telkinlerden özellikle kaçınılması gerektiği ve bu açıklamaların kabul edilemez olduğunu da belirtmek gerekmektedir.

Diyarbakır Barosu olarak her kimden ve nereden gelirse gelsin yaşam hakkına yönelik eylem ve saldırıların derhal sonlandırılarak;  başta Kürt sorunu olmak üzere diğer toplumsal sorunların barışçıl yollarla çözümünde ısrarcı olunması gerektiğini bir kez daha vurgulamak isteriz.

Toplumun şiddet kültürüyle imtihanı, çatışmalar üzerinden bölünmesi ve çatışmalı dönemlerde yoğunlaşan ahlaki değerlerde aşınma ile oluşacak ağır tahribat karşısında olacağımızı, insan onurundan yana tutum takınacağımızı ve onurlu bir barışta buluşma fikri ve çabasından vazgeçmeyeceğimizi belirterek bu her iki eylemde yaşamını yitirenlere tekrardan Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar ile yakınlarına başsağlığı dileklerimizi kamuoyuna saygı ile duyururuz.

 

                                                                  Diyarbakır Barosu

                                                                   Yönetim Kurulu