Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
Nihat Kazanhan dosyasında karar verildi....

11.11.2016





14.01.2015 Tarihinde katledilen Nihat Kazanhan'ın faillerinin yargılandığı Cizre 1. Ağır Ceza mahkemesince 11.11.2016 (bugün)tarihinde karar verildi. Baromuzunda müdahil olduğu dosyada sanık polis memuru hakkında nihai olarak 13 yıl 4 ay hapis cezası verilmiştir. Duruşmada müdahil olan ve 11.11.2016 tarihli duruşmaya katılan Diyarbakır Barosu, Şıak Barosu, Ankara Barosu, İstanbul Barosu, Manisa Barosuna mensup avukatlar karar sonrası Cizre Adliyesi önünde karara ilişkin basın açıklaması yapmıştır. Kasten işlenmiş bir cinayetin olası kastla işlendiği yönündeki değerlendirmeye ve haksız tahrik hükümlerinin uygulanmış olmasına yönelik tepkiler dile getirilmiştir.

Baro başkanımız Av. Ahmet Özmen tarafından yapılan açıklamada verilen kararın toplum vicdanını rahatsız ettiğini, ailesinin anne babasının yüreklerine su serpecek bir karar olmadığını belirterek yargının temel sorunlarından olan cezasızlık zırhı ile kamu görevlilerinin işledikleri ağır suçların cezasız bırakıldığını maalesef gözlemlemeye devam ettiklerini belirtmiştir.

Diyarbakır Barosu ve diğer müdahil kurumlar  olarak adil olmayan bu karara karşı kanun yollarına başvuracağımızı ve dosyanın takipçisi olmaya devam edeceğimizi kamuoyuyla paylaşırız.