Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
Newroz Resepsiyonu yapıldı.

23.03.2015

 

 

Diyarbakır Barosu tarafından ilk defa yapılan '' NEWROZ 2015 RESEPSİYONU'' Sur içi bölgesindeki tarihi Cemil Paşa Konağında gerçekleşti.


Resepsiyona ; Milletvekilleri, Belediye Başkanları, Protokol üyeleri, Baro Başkanları, çok sayıda ülkenin Büyükelçilik yetkileri,  STK Temsilcileri, Dini Cemaatlerin Liderleri, Ulusal ve yerel Basından çok sayıda Gazeteci- Yazar ve Televizyon Programcısı ve Diyarbakır Barosu ile Türkiye'nin farklı bölgelerinden çok sayıda Avukat katıldı.

 

Resepsiyona; Diyarbakır Millettekileri Leyla ZANA ve Altan TAN, CHP Genel Başkan Yardımcı ve İstanbul Milletvekili M. Sezgin TANRIKULU, Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Mardin Milletvekili Erol DORA, İstanbul Milletvekilleri Sabahat TUNCEL ve Levent TÜZEL, Mersin Milletvekilli Ertuğrul KÜRKÇÜ,


Diyarbakır İl Valisi Hüseyin AKSOY,


Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan KIŞANAK ve Fırat ANLI ile Mardin Büyükşehir  Eş Başkanı Ahmet TÜRK, Ağrı Belediye Başkanı Sırrı SAKIK, Şırnak Belediye Eş Başkanı Serhat KADIRHAN, Diyarbakır Sur Belediyesi Eş Başkanı Seyit NARİN,


Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan SOLMAZ ve Diyarbakır Emniyet Müdürü Dr. Halis BÖĞÜRCÜ,


ABD Büyükelçiliği Başmüsteşarı Lawrence C. Mandel ile Avrupa Birliği ( AB ) Üyesi  15 ülkenin Türkiye'deki Misyon temsilcileri,


Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu Üyeleri Eyüp Sabri ÇEPİK  ve Yurdagül GÜNDOĞAN ile Şanlıurfa, Batman, Ağrı, Siirt, Şırnak, Muş, Bingöl, Bitlis Barosu Başkanları ile Bursa ve Mersin Barolarını temsilen Başkan Yardımcıları ve Genel Sekreter katıldı.


Ayrıca Diyarbakır Süryani Cemaati Lideri Yusuf ÇETİN ile Midyat Deyrulummur Manastırı Genel Sekreteri Yusuf BELTAŞ ile Diyarbakır Ermeni Cemaatinden Gafur TURKAY,

Gaziantep Eski Belediye Başkanı Celal DOĞAN,


Gazeteci - Yazar ve Akademisyenler; Mithat SANCAR, Erol KATIRCIOĞLU, Celal BAŞLANGIÇ, Fuat KEYMAN, Ahmet ŞIK, Şirin PAYZIN, Levent GÜNTEKİN,  Vahap COŞKUN, Ali AYLİ, Nihat TAŞDELEN ve daha çok sayıda Gazeteci -Muhabir katıldı.


Resepsiyonda Diyarbakır Barosu tarafından hazırlanan NEWROZ'un tarihi ve güncel anlamına ilişkin bir belgesel / sine vizyon gösterimi yapıldı. Tarihi Konağın Burçlarında Newroz ateşi yakıldı.


Resepsiyonda Baro Başkanımız Av. Tahir ELÇİ, Newroz'un anlam ve önemine ilişkin  bir konuşma yaparak katılımcı ve misafirlere Diyarbakır Barosu Yönetim Kurulu Adına teşekkür etti.