Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
Newroz Pîroz Be! Newroz Şıma Pîroz Bo! Newroz Kutlu Olsun!

21.03.2020

Doğanın uyanışı, baharın başlangıcı, yeniden doğuşun sembolü olan ve Kürt halkının Demirci Kawa önderliğinde Dehhak zulmüne isyan ateşini tutuşturduğu ve zaferle taçlandırdığı günün, dirilişin, özgürlüğün ve barışın  temsili olan Newroz Bayramımız  Kutlu olsun!

Her yılın  21 Mart gününde insanlarımızın meydanlarda coşkuyla kutladıkları Newroz’u bu sene küresel ölçekte bir salgın hastalık olan Corona Virüsü  tehdidi nedeniyle kutlanamamıştır. Bu durum da bile insanlarımızın evlerinde, evlerinin balkonlarında cep telefonu ışıklarıyla, el fenerleri ile çakmak , zılgıt ve stranlarla karşılaması Newroz’un bütün zor zamanlara rağmen var olma ateşi ile kendisini büyüterek devam ettirdiğini bizlere bir kez daha  göstermiştir. 

Meydanlarda coşkuyla kutlanamayan bu yılki Newroz’un;  bütün insanlığa şifa olmasını, ülkemizde ve bölgemizde yaşanan savaşlara son vermesini, bütün isanlığın bir arada huzur ve barış içerisinde  birlikte yaşamasına vesile olmasını; sömürünün olmadığı, adil ve eşit bir vatandaşlık temelinde bir düzenin  inşasına başlangıç olmasını temenni ederiz.

Daha güzel ve daha sağlıklı günlerde hep birlikte Newroz kutlaması yapabileceğimiz anı umut ederek halklarımızın Newroz Bayramını kutlarız.

DİYARBAKIR BAROSU