Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
Metin LOKUMCU’nun Ölümüne Sebebiyet Veren Kamu Görevlilerinin Yargılandığı Davanın İlk Duruşması İçin Trabzon’daydık.

21.04.2021

31 Mayıs 2011 tarihinde Hopa’da gerçekleşen  protesto eylemleri esnasında, polisin kullandığı kimyasal gaz sonucu yaşamını yitiren Metin Lokumcu’nun 10 yıl sonra açılan ve güvenlik nedeniyle Hopa’dan Trabzon’a nakledilen; dönemin Artvin İl Emniyeti Müdürü ve Hopa İlçe Emniyet  Müdürünün  de aralarında bulunduğu 13 polisin yargılandığı davanın Trabzon 2. Asliye Ceza Mahkemesinde bugün (31.04.2021) görülen ilk duruşmasına Baro Başkanımız Av. Nahit Eren, Baromuz Yönetim  Kurulu üyesi Av. Atila Berk ve Baromuz üyesi Av.Diren Elif Vurgun katılmışlardır.

Baromuzun, kamu görevlilerinin yaşam hakkı gibi temel insan hakkı ihlaline konu eylemlerinden dolayı yargılandığı bu davaya; mağdurların adalet duygusunun tatmini ve yurttaşların kendilerini daha güvende hissedebileceği bir iklimin oluşabilmesi için cezasızlıkla mücadele kapsamında katılma talebinde bulunulmuştur.

Diyarbakır Barosu, Avukatlık Kanunu’nun Barolara yüklediği; insan haklarını koruma ve savunama sorumluluğun bilinciyle davanın takipçisi olmaya devam edecektir.