Meslektaşımıza Yönelik Saldırıya İlişkin Basın Açıklaması...

16.04.2019

14 Nisan 2019 tarihinde Çırağan Sarayında gerçekleştirilen düğüne Cumhurbaşkanını katılımı nedeniyle alınan güvenlik önlemleri doğrultusunda trafiğin kapatılmasına Muğla Barosu Avukatlarından Av. Sertuğ SÜRENOĞLU tarafından tepki gösterilmiştir. Gösterdiği tepkiye karşılık olarak güvenliği sağlayan polisler tarafından önce bir araç içerisinde akabinde ise oteldeki bir odada 2 saat boyunca işkence yapılmıştır. Aynı zamanda ters kelepçe takılmış ve gözleri bağlı vaziyette kendisine zorla tutanak imzalatılmıştır.

Mağdur meslektaşımızın işkenceden kaynaklı olarak yüzünde ve gözünde morluklar, kaşında açılma ve burnunda kırık bulunmaktadır. Yapılan fiziki işkence akabinde zorla imzalatılan tutanağa da dayanılarak mevcutlu olarak sorguya getirilmiş ve ifadeyi alan savcı tarafından tutuklama istemiyle sulh ceza hakimliğine sevk edilmiştir. Sulh ceza hakimliği tarafından meslektaşımız adli kontrol tedbiri (ev hapsi) uygulanarak serbest bırakılmıştır.

Şiddet dilinin böylesine yaygınlaştığı bugünlerde, işkence vakay-ı adliyeden sayılmaktadır. Nitekim böylesine aleni olarak gerçekleştirilen işkence sonrasında işkence mağdurunun bir de yargısal süreçte savcılık ve hakimlikçe mağdur edilmesi kabul edilemezdir.

Her zaman işkence vakalarının karşısında olan Diyarbakır Barosu olarak Avukat Hakları Merkezi aracılığıyla sürecin takipçisi olacağımızı ve işkence vakasını böylesine normalleştiren yargı personelleri ile de hukuk camiasının ortak fertleri olmayı zul kabul ettiğimizi belirtmek isteriz.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Diyarbakır Barosu Başkanlığı