Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
Mesleki Faliyetleri Nedeniyle Avukatlara Yönelik Soruşturmaları Kabul Etmiyoruz.

12.02.2022

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının yürütmüş olduğu soruşturma kapsamında, Diyarbakır 3. Sulh Ceza Hakimliğinin vermiş olduğu arama ve gözaltı kararına istinaden dün sabah saatlerinde Baromuz üyesi 5 meslektaşımızın evlerine baskın yapılmıştır. Arama işlemlerinden sonra 4 meslektaşımız gözaltına alınmıştır.
Bugün alınan kolluk ifadelerinden sonra meslektaşlarımız Adliyeye getirilmiş, savcılık ifadelerinden sonra adli kontrol talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilmiştir. Sulh Ceza Hâkimliği, adli kontrol talebinin reddi ile meslektaşlarımızın serbest bırakılmasına karar vermiştir. 

1136 Sayılı Avukatlık Kanununun 58. maddesinin “Avukat yazıhaneleri ve konutları ancak mahkeme kararı ile ve kararda belirtilen olayla ilgili olarak Cumhuriyet Savcısı denetiminde ve Baro temsilcisinin katılımı ile aranabilir” şeklindeki açık hükmüne karşın Baromuza arama işlemlerine ilişkin bilgi verilmemiştir. Arama işlemi Baro temsilcisi ve savcı olmaksızın gerçekleştirilmiştir.
Avukatların mesleki faaliyetleri nedeniyle soruşturmaya konu edilmelerini ve her gün adliyede bulunan avukatların evlerine yapılan baskınlarla gözaltına alınmalarını kabul etmiyor, hukuka aykırı şekilde yapılan arama işlemlerine karşı hukuki sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyu ile paylaşıyoruz