Merhum Baro Başkanımız Av. Tahir ELÇİ Kabri Ziyaret Edildi..

03.09.2017

Tahir Elçi, 28 Kasım 2015 günü henüz  adresi bilinmeyen bir kurşunla katledildi, alçakça bir şekilde aramızdan alındı. Ne yazık ki failleri henüz bulunmuş değil.

Diyarbakır Barosu olarak, her cuma günü aynı saatte adliye önünde Tahir Elçi'nin faillerinin bulunmasını yüksek sesle haykırıyor ve adalet taleplerimizi yineliyoruz.

Bugün de mezarı başında, kendisinin huzurunda aynı talebi, devlete ve kamuoyuna tekrar haykırıyoruz. Bu yıl Kurban Bayramı ve Dünya Barış Günü aynı güne denk geldi.

Sevgili Tahir Elçi, bütün yaşamını adalet, barış ve özgürlük mücadelesine adadı ve bu uğurda da canını verdi. Coğrafyamızda yaşanan çatışmalı sürecin Kürt halkına ve diğer halklara hiç bir fayda sağlanmayacağını haykırırken tarihi eserlerimizi, geçmişimiz, kültürümüzü korunmasını savunurken, onları bedeniyle müdeafa ederken alçakça bir kurşunla katledildi Tahir Elçi.

Anne babasının, eşinin yanında alınan, işkencede öldürülen onlarca insanın failini bulmaya hayatını adadı. Ama ne yazık ki, an itibariyle kendisi bir faili meçhul cinayete kurban gitti. Daha önce de söylediğimiz gibi Tahir Elçi cinayetini, failli meçhul cinayetler kervanına eklenmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Ne pahasına olursa olsun, Tahir Elçi'nin katillerini bulacağız ve yargıya teslim edeceğiz.