Lice Katliamı Davasında durdurma kararı

14.06.2014

Ekim 1993 tarihinde lice'de, aralarında General Bahtiyar AYDIN'ın da bulunduğu 16 kişinin öldürülmesi ve Lice'nin büyük ölçüde yakılarak yıkılmasına ilişkin dava nakledildiği İzmir 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

Duruşmada Baro Başkanımız Tahir ELÇİ ile 18 Avukat Liceli mağdurları savunmak üzere hazır bulundu. Mahkeme sanıklardan E.HATİPOĞLU'nun olay tarihinde Diyarbakır'daki en yüksek kolluk amiri olduğu gerekçesiyle,soruşturma ve kovuşturmanın Hakim ve Savcılara dair hükümlere tabi olduğu gerekçesiyle DAVANIN DURDURULMASINA karar vererek dosyayı Adalet Bakanlığına gönderdi.

Duruşma çıkışında İzmir Adliyesi önünde bir açıklama yapan Baro Başkanımız Tahir ELÇİ ; Licelilerin 20 yılı aşkın adalet mücadelesinin fiili ve hukuki duvarlarla engellendiğini söyleyerek karara tepki gösterdi.

ELÇİ ; Baro olarak Licelilerin adalet mücadelesinde sonuna kadar mağdurların yanında yer alacaklarını söyledi.