Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
Lice inceleme ziyareti..

09.06.2014

 



Baro Başkanımız Tahir ELÇİ, Baro üyesi bir grup meslektaşımızla birlikte, 08 Haziran 2014 günü Lice ilçesi Çeper ( XANA KELÊ ) köyünde karakol yapımına yönelik protesto gösterileri sırasında jandarma görevlilerinin açtığı ateş sonucu göstericilerden, Ramazan BARAN ve Baki AKDEMİR'in yaşamını yitirdiği olay yerinde inceleme yaptı.

 

Önce olayın meydana geldiği yerde taziyeleri kabul eden Ramazan BARAN'ın ailesine başsağlığı dileyen Baro Başkanımız ve üyelerimiz, göstericilere ateş açıldığı bölgeyi inceledi ve bazı görgü tanıklarından bilgi aldı.

Baro Başkanımız Tahir Elçi, Baro Başkan Yardımcımız Nahit EREN ve beraberindeki üyelerimizle birlikte Lice Cumhuriyet Savcılarıyla bir görüşme yaptı, soruşturmanın seyri hakkında bilgi aldı.


Görüşmede Baro Başkanımız Tahir ELÇİ : Geçmişte kamu görevlilerinin sorumlusu / şüphelisi olduğu ve özelikle yaşam hakkının ihlallini oluşturan suçların soruşturulmasında faillerin korunduğunu, çoğu kez objektif ve etkili bir soruşturma yapılmadığını, delilerin yeterince toplanarak faillerin adalet önüne çıkarılmadığını, bu durumun adaletsizliğe yol açtığı gibi toplumu da rahatsız ettiğini, bu dönemde özellikle bu hassas süreçte 2 kişinin ölümüyle sonuçlanan bu olayın etkili şekilde ve kuşkuya yer bırakılmayacak bir soruşturmanın yürütülmesinin önemine işaret etti.

 

Cumhuriyet Savcıları; olayın hassasiyetinin farkında olduklarını, olay mahallinde bulunan görevli personelin kimliklerinin tespit edildiğini, olay yerindeki kovanların toplandığını ve personelin silahlarına el konulduğunu ifade ederek soruşturmanın tarafsız bir şekilde yürütüleceği söyledi.