Kürtçe tiyatro izlendi..

09.12.2013

Diyarbakır Barosu üyeleri 7 Aralık Cumatesi günü, Diyarbakır Şehir Tiyatrosunun Aziz Nesin'in ünlü eserinden uyarlanan "Yaşar ne yaşar,ne yaşamaz" adlı oyununun Kürtçe verisonunu birlikte izledi.

Yaklaşık 200 avukat,stajyer ve ailelerinin birlikte izlediği Kürtçe oyunun sonunda, oyuncuları teşekkür ederek kutlayan Baro Başkanımız Tahir Elçi, bir halkın varlığının dil ve kültürüne bağlı olduğunu, Kürtlerin durumu ile oyunun kahramanı Yaşar'ın hikayesinin bir birini andırdığını, oyundaki Yaşar varlığını ispatlayıp kimliğini elde edemediyse de, Kürtlerin mücadeleleriyle artık varlığını kabul ettirip kimliğini elde etmek üzere olduğunu,kimlik mücadelesinde sanaatçıların ve sanatsal faaliyetin rolünün çok önemli olduğunu ifade ederek,oyunculara teşekkür etti.