Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
Kürt sivillere Kobanê?de vahşi saldırlar...

25.06.2015


Diyarbakır Barosu Başkanlığı

Basın Bildirisi

                            25.06.2015

Kürt sivillere Kobanê’de vahşi saldırlar

         Dün gece (25.06.2015) sabaha karşı saat 03.00 sularında Doğu Kürdistan/Rojava’nın Kobanê şehir merkezine İŞİD olarak bilinen vahşi gruplar tarafından iki ayrı bombalı ve silahlı saldırı yapılmış, ilk bilgilere göre; çoğu kadın, çocuk ve tamamı sivillerden oluşan 30 kişinin yaşamını yitirdiği, 100’ü aşkın kişinin de yaralandığı bildirilmektedir. Gün içinde de Kobanê içindeki mahallerde sivillere yönelik bombalı saldırların devam ettiği haberleri gelmektedir.
  Yaşanan katliam nedeniyle halkımızın acısını paylaşıyoruz.

            Son 3 yıldır başta Şengal ve Rojava olmak üzere Kürt halkına karşı, hiçbir insani değer tanımayan bu barbar grupların saldırı ve katliamları sürmekte, kendilerini “Müslüman” olarak tanıtan bu barbarlar kutsal Ramazan Ayında bile mazlum, Müslüman Kürt sivil halkını vahşice katletmekte tereddüt etmemektedir.Bir süre önce Diyarbakır HDP mitingine yönelik binlerce masum insanımızı yaşamına kast eden bu vahşiler, Rojava Kürdistanında Kürt halkının en temel hak ve hukukunu koruma mücadelesinde yakaladığı başarıyı (Kobanê ve Gırê Sıpi vb.) hazmedemeyen güçler, bu vahşileri sivil halkın üzerine sürmeye başladılar.

            Öte yandan saldırganların Türkiye’den Kobanê’ye giriş yaparak bombalı eylem ve saldırıda bulundukları iddiaları adli ve idari makamlar tarafından ivedilikle araştırılmalı ve bu konuya ilişkin toplumu aydınlatıcı açıklamalar yapılmalıdır.

            Devam eden vahşetin bir an sona ereceği, Kürt ve dünya halklarının Rovaja Halkının meşru mücadelesine destek ve dayanışma göstermesi gerektiği inancıyla, Kobanê halkına başsağlığı diliyoruz.

 

            Saygılarımızla.

Diyarbakır Barosu Başkanlığı