Kürt Kadın Siyasetçilerinin Katledilmesi Kabul Edilemez!

07.01.2016

BASINA VE KAMUOYUNA

04 Ocak 2016 günü, sokağa çıkma yasağının devam ettiği Silopi ilçesinde; Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Meclis üyesi Seve Demir, Özgür Kadın Kongresi (KJA) üyesi Fatma Uyar ve Silopi Halk Meclisi Eş Başkanı Pakize Nayır ateşli silahlarla vurularak vahşice katledilmişlerdir.

Baromuz tarafından daha önce birçok kez basına ve kamuoyuna duyurulduğu üzere sivil yerleşim alanlarındaki çatışma ve operasyonların kabul edilemez olduğu açıkça ifade edilmiştir. Bu faaliyetler; bireylerin temel hak ve hürriyetlerini, evrensel hukuk kurallarına göre ihlal ettiği gibi çatışmaların sonucunda ilan edilen sokağa çıkma yasağının kişilerin yaşam hakkı başta olmak üzere Anayasamız ve uluslararası hukuk tarafından güvence altına alınan temel hak ve hürriyetleri hukuka aykırı olarak ortadan kaldırdığı bir vaka olarak gözlemlenmektedir.

Vahşice katledilen Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Meclis üyesi Seve Demir, Özgür Kadın Kongresi (KJA) üyesi Fatma Uyar ve Silopi Halk Meclisi Eş Başkanı Pakize Nayır’ın yukarıda belirttiğimiz tüm olumsuzluklara rağmen öncelikle ve ivedi olarak gerekli soruşturmanın titizlikle yapılmasını ve olayın aydınlatılmasını, sorumlular hakkında gerekli soruşturmanın yapılarak en ağır şekilde cezalandırılmalarını yetkililerden talep ediyoruz.

Vahşice katledilen kadın siyasetçilere Allahtan rahmet, tüm yakınlarına sabırlar diliyoruz.

Basına ve kamuoyuna duyurulur.

Diyarbakır Barosu Yönetim Kurulu