Kürdistan Barosunun Diyarbakır ziyareti

30.05.2014

Aralarında Kürdistan Barosu Genel Sekreteri Ahmet Abdulkadir ve Yönetim Kurulu üyeleri Kemal KERİM, Bedirxan Müfti ve Ali Ahmet ile Maf-Perwer temsilcisi ve 30 Nisan 2014 tarihinde yapılan Irak Ulusal Meclisi seçimlerinde KDP Duhok listesinden Parlamenter seçilen Bengin Şevket ve Erbil, Kerkük, Süleymaniye ve Duhok Baro temsilcilerinden oluşsan 10 kişilik Kürdistan Barosu heyeti Baromuzun misafiri olarak Diyarbakır'a geldi.

İlk olarak Baro Başkanımız Tahir Elçi birlikte Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Gülten Kışanak ve Fırat ANLI'yı ziyaret eden heyet, Daha sonra Diyarbakır Adliyesine geçerek Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz'ı ziyaret etti.

Daha sonra Diyarbakır Barosu seminer salonunda yapılan ortak toplantıda, Kürt Hukukçular arasında ilişkilerin geliştirilmesi,Kürt toplumunun hukuki sorunlarına ilişkin ortak çalışmalar yapılmakta ve Barolar arasında sürekli bir iş birliğinin sağlanması konularında görüş alış verişinde bulunuldu.