Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
Kayyum Atamalarına İlişkin Baromuzdan Açıklama

23.03.2020

BASINA ve KAMUOYUNA

23 Mart 2020

Bugün sabahın  erken saatlerinde Batman, Silvan, Lice ve Ergani Belediyelerine kayyım atandı. Belediye eşbaşkanları da evleri basılarak gözaltına alındı. Halkların Demokratik Partisi (HDP) yönetimindeki Batman Belediyesi Eş Başkanları Mehmet Demir ve Songül Korkmaz ile Diyarbakır’ın Silvan Belediyesi Eş Başkanları Naşide Toprak ve Abbas Azizoğlu da görevden alınmıştır.

Tüm dünyanın Corona salgınıyla mücadele ettiği bugünlerde belediye başkanlarının görevden alınması ve yerlerine kayyum atanması ve devamında gözaltına alınmaları  hukuka aykırı bir işlem olduğu  gibi toplumsal barışa, kamu sağlığına ve dayanışmaya en çok ihtiyaç duyduğumuz bu sürece de zarar vermiştir.

Belediye başkanlarının gözaltına alınması ve yerlerine kayyum atanması hukukun temel kurallarını, seçme ve seçilme hakkını ağır bir şekilde ihlal etmiştir. Demokrasinin olmazsa olmazı olan seçme ve seçilme hakkının keyfi uygulamaları ile ihlal edilmesi hukuk devleti olmanın varlığına ciddi anlamda zarar vermektedir. Hukukun üstünlüğüne katkı sunmayan, seçmenin iradesine saygı duymayan, seçilene güvence sağlamayan bu otoriter yaklaşım, derhal terk edilerek, görevden alınan belediye eşbaşkanları görevlerine iade edilmelidir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

DİYARBAKIR BAROSU