Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
Kayıp yakınlarının 300. etkinliği

08.11.2014






1990'lı yıllarda Devlet görevlileri tarafından gözaltında kaybedilenlerin yakınlarının her Cumartesi gerçekleştirdikleri "Kayıplar Bulunsun,failler yargılansın" etkinliğinin 300.sü 08.11.2014 tarihinde Koşuyolu Parkındaki Yaşam Hakkı Anıtı önünde yapıldı. 
 
Çok sayıda kayıp yakının ellerinde kayıp kişilerin resimlerini taşıdığı etkinliğe,İHD Diyarbakır Şubesi,Diyarbakır Barosu,Mazlum-Der Diyarbakır Şubesi ve çok sayıda sivil kurum destek verdi. Etkinliğe Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gülten Kışanak da katılarak destek verdi. 
 
Etinlikte bir konuşma yapan Baro Başkanımız Av. Tahir ELÇİ; kişilerin yaşamını korumak ve can güvenliğini sağlamakla görevli Devlet görevlilerinin sivil-masum insanları evlerinden,sokaktan,iş yerlerinden veya çoğu kez bir arama noktasından alarak bir daha kendilerinden haber alınamadığını, bu uygulamanın resmi bir politikanın sonucu olduğunu, bir çok yerde benzer kaybedilme olayı karşısında Devletin adli ve idari makamlarının hareketsiz kalarak sorumluları soruşturmadığını ifade etti.
 
Bizzat Devlet görevlileri tarafından işlenen bu ağır suçların delillerinin de ortadan kaldırılarak gerekli soruşturmaların yapılmadığını ve aradan 20 yıl geçtikten sonra suçların zaman aşımına uğradığı gerekçesiyle koşuşturmaya yer olmadığına karar verildiğini, bu durumun kabul edilemez olduğunu, hukuka ve insan hakları sözleşmelerine de aykırı olduğunu dile getirdi. 
 
Kayıp yakınlarının adalet mücadelesinde sonuna kadar kendileriyle dayanışma içinde olacaklarını,300 değil 3 bin hafta geçse de hakikati ortaya çıkarma mücadelesini bırakmayacaklarını ifade ederek,kayıp yakınlarını kutlayarak başarılar diledi.
 
Etkinlik daha sonra oturma eylemi ile sona erdi.